POčEO UPIS U 1. RAZREDE SREDNJIH šKOLA

Danas, 2 srpnja, počeli su upisi u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2007./2008.
U ljetnom upisnom roku, prijave će se, u prvom upisnom krugu, primati danas i sutra od 08,00 do 16,00 sati. Rezultati će biti objavljeni u srijedu, najkasnije do 14,00 sati, a upisi će se obavljati u četvrtak, 5. srpnja.
Drugi upisni krug je u ponedjeljak, 9. srpnja. Rezultati će biti objavljeni 10. srpnja, a upisi će biti 11. srpnja.
Učenici koji se ne uspiju upisati u željenu školu u ljetnom upisnom roku, imaju još jednu šansu za upis i to u jesenskom upisnom roku. Oni se upisuju u programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta. Nepopunjena upisna mjesta bit će objavljeni na oglasnim pločama srednjih škola najkasnije do 24. kolovoza. Prijave će se primati 27. kolovoza, a upis će se obavljati 29. i 30. kolovoza.
U sklopu Nacionalnoga programa za uvođenje obveznoga srednjoškolskog obrazovanja u novoj školskoj godini predviđa se uvođenje besplatna prijevoza i smještaja učenika u domove te udžbenika za prve razrede srednjih škola.
Ove su školske godine 643 učenika završila osmi razred u jednoj od osnovnih škola na području Cetinskog kraja. Njima se u sinjskim srednjim školama nudi 600 upisnih mjesta. Oko 50 - tak učenika s područja Cetinskog kraja upisuje se u neku od škola na području Splita, a tek manji broj, i to učenici s područja Vrlike, u Knin.

02.07.07