Antonio Macan, hrvatski "Mozart" u Sinju - «Humanitarni koncert za sanaciju tvrđave Grad»Antonio Macan, hrvatski "Mozart" nastupit će u Sinju 29. travnja 2007.g. s početkom u 20 sati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju na «Humanitarnom koncertu za sanaciju tvrđave Grad»

Mladi glazbenik rođen je u Franfurtu na Majni prije osamnaest godina, a njegov otac Ante je iz Sinja. Ljubav prema glazbi otkrio je u četvrtoj godini a kao sedmogodišnjak je baratao s zavidnim repertoarom "majstora klasike" kao: Mozarta, Bacha, Haydna, Beethowena, Chopina, Tschaikowskya i Debussya.

Od "malih nogu" pokazivao je kako je u glazbi poseban i osvajao je razne nagrade ("Mladež muzicira" i "Jugend musizierd"- Hassen).

Antonio svira i vlasite kompozicije. Obišao je cijelu Europu, održao je koncert i u Mozartovoj koncertnoj dvorani (Mozart Saal) frankfurtske Stare Opere (glazbenoj kući koja se po ugledu uspoređuje i s pariškom Olympijom).

želja mu je privući mladu publiku u koncertne dvorane, pa stoga pokušava dio svoje glazbe prilagoditi i njihovim ukusima.

Ono o čemu je nekada samo sanjao danas mladom hrvatskom pijanisti Antoniu Macanu postaje svakodnevica. 22. travnja 2007.g. po prvi put će se predstaviti brojnoj hrvatskoj publici na koncertu u velikoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu!

22.04.07