U Splitu preminuo 2,5-godišnji dječak iz Trilja

SPLIT - Dvoipolgodišnji dječak Dario Grubišić čabo koji je u ponedjeljak poslijepodne upao u rječicu Rudu u mjestu Jabuka kod Trilja jutros oko 6 sati preminuo je na jedinici intenzivnog liječenja u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Dežurni liječnik je rekao da je dječak cijelo vrijeme bio priključen na aparate za održavanje života i da se takav ishod, s obzirom na njegovo kritično stanje, nažalost i očekivao.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj rekla je da je policija obavila očevid te ispituje okolnosti kako bi se utvrdilo je li bilo elemenata kaznenog djela. Prema njezinim riječima, u cijeli su slučaj uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb iz Trilja te Općinsko državno odvjetništvo za mladež.

Dječak je s ocem Antom te braćom Tomislavom i Slavenom ponedjeljak došao u posjet stricu koji ima restoran na predjelu Gaz uz rječicu Rudu, kod Trilja. Kad su primijetili da je Dario nestao, stric i njegov brat Tomislav potrčali su i našli ga 500 metara nizvodno od mosta na Rudi. Stric je skočio u vodu, izvukao ga, davao mu umjetno disanje i nakon što je brzo došla sinjska Hitna pomoć, Dario je prevezen u Split.

Državno odvjetništvo u suradnji sa sinjskom policijskom postajom, Odsjekom za maloljetnu delinkvenciju, te Centrom za socijalnu skrb u Sinju poduzet će sve daljnje radnje. U sinjskom Centru za socijalnu skrb potvrdili su kako je nakon smrti druge Darijeve sestre Ane, koja se 2001. utopila u rječici Rudi, obavljen nadzor nad roditeljskom skrbi.

Taj nadzor je trajao godinu dana, a izvršen je temeljem prijave dobivene od Državnog općinskog odvjetništva i temeljem zakonskih ovlasti. Godine 1998. u istoj rječici utopila se i sestra Nikolina, a obitelj ima još četiri sina, dva maloljetna i dva punoljetna. (H, jl)
IZVOR: JUTARNJI LIST

11.04.07