I Alkar i Junak slavili ovog vikenda

Prošli vikend bio je uspješan za obadva sinjska kluba. Junak je u 2. kolu županijskog Kupa slavio protiv lokalnih rivala iz Hrvaca tek nakon izvođenja jedanaesteraca (regurarni dio 0:0), a Alkar je upisao petu prvenstvenu pobjedu savladavši goste iz Osijeka sa 79:69.

Već u rano poslijepodne očekivao nas je lokalni derbi drugog kola županijskog Kupa u kojem su se sastali domaći Junak i Hrvace. U tvrdoj i izjednačenoj utakmici koja je završila neodlučeno, 0:0, junaci su bili ipak nešto s(p)retniji te su slavili rezultatom 4:2, nakon izvođenja jedanaesteraca. Inače, sve pohvale igračima Junaka, koji su unatoč više od 1000 okupljenih gledatelja na zapadnoj tribini, nakon pobjede odmah dotrčali ispod sjeverne tribine i zahvali nekolicini Maligana koji su ih bodrili tokom cijelog susreta.

U večernjem susretu, u sinjskoj sportskoj dvorani sastali su se ekipe Alkara i Osijeka 2006. Kroz prvo poluvrijeme Alkar je igrao uobičajeno loše, te su gosti vodili tokom cijelog poluvremena, u nekoliko navrata i sa dvoznamenkastom razlikom, i sve je mirisalo na četvrti poraz u nizu. Ipak, drugo poluvrijeme kao da je na teren umjesto Alkara izašla neka druga momčad. Izrazito borbenom i požrtvovnom igrom i nesebičnim zalaganjem svih igrača u rotaciji, prednost Osijeka je vrlo brzo dostignuta, te je do kraja ostalo samo pitanje s kolikim rezultatskim minusom će se gosti vratiti u Osijek. Nakon ovakvog izdanja u drugom poluvremenu ostaje otvoreno pitanje što je uzrokovalu ovakvu promjenu i ovakav pristup, kojim ne samo da se dobila ova utakmica, nego bi i ekipe puno jače od Osijeka bile na koljenima, a ne kao što je to do sada bio slučaj, da nas gaze sa po tridesetak razlike.
Inače, ovaj susret je obilježila i pojačana policijska kontrola, uzrokovana bezrazložnim strahom od mogućeg ispada razočaranih navijača, ali umjesto nereda i uobičajeno dobre atmosfere u sinjskoj dvorani se pojavilo tek dvadesetak navijača, bez transparenata, zastava i ostalih obilježja, a navijanje se svodilo tek na sporadična skandiranja protiv uprave i trenera.
IZVOR: SINJSKI MALIGANI

19.02.07