Doček nove 2007. godine




1. siječnja - Hrvatski su građani, osim u svojim domovima i na organiziranim proslavama, novu 2007. godinu već tradicionalno dočekali i na gradskim trgovima.

Više od 30.000 Zagrepčana i njihovih gostiju 2007. je godinu dočekalo na otvorenom, na Trgu bana Jelačića. Posljednje minute 2006. ispraćene su uz glazbu Prljavog kazališta i veličanstven vatromet s nebodera na središnjem gradskom trgu, s kojega je ispaljeno više od tisuću projektila, a s posebnim oduševljenjem dočekani su tzv. "trčeći rafali", po uzoru na one koji se ispaljuju u svjetskim metropolama.

Središnji program dočeka Nove godine u Rijeci organiziran je u središtu grada, na sjecištu Korza i Trga 128. brigade. Ispred pozornice okupilo je nekoliko desetaka tisuća građana, koji su u 2007. ušli uz svirku Nene Belana i pratećeg benda Fiumensi, makedonskog pjevača Toše Proeskoga te popularnih riječkih rockera iz grupe Let3.

Ispraćaj Stare godine na otvorenom organiziran je tradicionalno na splitskim Prokurativama, gdje je više od, kako se procjenjuje, 4000 Splićana u Novu ušlo uz Gegu i Picigin Band te Marijana Bana. Organizatori su bili Grad i Turistička zajednica, koji su tu zabavu platiti 150.000 kuna. Veselo i bučno Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali novu 2007. godinu.

Posebno veselo bilo je u najpoznatijoj dubrovačkoj ulici - Stradunu, gdje je i ove godine organiziran novogodišnji program. Nekoliko tisuća okupljenih zabavljao je Zlatan Stipišić Giboni, koji ih je i uveo u Novu godinu, a zabava se nastavila uz britanski sastav Matt Bianco te DJ-a Milu Kravarovića.

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića velik je broj Osječana dočekao Novu godinu. S bečkim valcerom i velikim vatrometom ušli su u 2007. godinu. Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, koji ima podno grijanje, organizirali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Osječane su zabavljali Blanka Došen i tamburaški sastav Ravnica, Vanna, a poslije pola noći Giuliano. Građanima su se dijelili kuhano vino i čaj.

IZVOR: HRT web vijesti

01.01.07