GRADONAčELNIK I PREDSJEDEDNIK OPćINSKOG VIJEćA O SLUčAJU NATAšE POPARIć

Gradonačelnik grada Sinja Mate Jukić i predsjednik Općinskog vijeća dr. Stipe Jukić oglasili su se priopćenjem u kojem daju ispravak i odgovor na informaciju objavljenu 12.listopada u Slobodnoj Dalmaciji u kojem se iznose neargumentirane i netočne tvrdnje sada već bivše potpredsjednice Gradskog vijeća i predsjednice Kluba vijećnika SDP-a Ogranka Sinj Nataše Poparić o radu Gradskog vijeća i gradskog Poglavarstva...


U priopćenju se između ostalog navodi da navodno marginaliziranje gđe. Poparić kao potpredsjednice Gradskog vijeća ničim nije konkretizirano pa tako ni argumentirano, te dodaju da je njeno aktivno sudjelovanje u obnašanju spomenute dužnosti ovisilo o njoj, a ne o Gradskom Vijeću. Nadalje ocijenjuju da je materijala za sjednicu Gradskog vijeća dostavljen na vrijeme, a to je pet dana prije početka iste te se neprihvaćanje prijedloga SDPa- o odgodi sjednice za još sedam dana nikako ne smatra tehničkom opstrukcijom, jer kako navode o tim pitanjima u svakom pojedinom slučaju ne odlučuje Gradsko Poglavarstvo, već Gradsko vijeće.
Gospoda Jukić u svom izalaganju također tvrde da su nevjerodostojne i paušalne tvrdnje o radu Gradskog Poglavarstva, a jedina konkretizirana izjava koja se tiče korištenja sredstava kredita za izgradnju objekata komunalne infrastrukture je apsolutno netočna, jer se ispravnost namjenskog korištenja lako može utvrditi uvidom u dokumentaciju o korištenju tih sredstava, te da je jednako tako određena i namjena sredstava od prodaje Junakova igrališta i to za izgradnju kapitalnih športskih objekata koji će zadovoljiti potrebe i odgovarati velikim športskim potencijalima Sinja, što kako navode gradonačelnik Mate Jukić i predsjednik Gradskog vijeća dr. Stipe Jukić vijećnicima SDP-a zapravo smeta.

14.10.04