Uspješne splitske tvrtke pomažu obnovu bolnice

Poduzetnici su odlučili poduprijeti Fond Naša bolnica, a donacije im se kreću do 200.000 kn


Ravnatelj KB-a pokazuje donatorima radove

SPLIT - Više od 30 predstavnika najuspješnijih splitskih tvrtki okupilo se danas u KB-u Split kako bi svojim donacijama pomogli u obnavljanju i dogradnji splitske bolnice.

Splitski poduzetnici odlučili su poduprijeti Fond Naša bolnica, a njihove pojedinačne donacije kreću se od 30.000 do rekordnih 200.000 kuna koje je za splitsku bolnici namijenila tvrtka Ilije Naletilića Inero.

Na sastanku, a kasnije i u obilasku bolnice, bio je Josip Milavić, prvi čovjek omiškog Studenca, čija je tvrtka namijenila KB-u Split 100.000 kuna, jednako kao i željko Kerum, Tomislav Mamić, vlasnik Tommyja, i Tonći Kovačić iz Auto kuće Kovačić. Fond su za dogradnju i obnovu bolnice poput njih s po 100.000 kuna odlučili ojačati Tehnoplast, Tromont, Intergradnja, SMS, Hypo Alpe Adria Banka i prozvođači vode Bumes. Svoj su obol dali Europapress holding, Kemilak, Livel, Braća Pivac, Brodospas i drugi. - Zdušno smo prionuli u rekonstrukciji i stvaranju onoga što bolnica treba, pa ćemo za godinu i pol imati sve što ima i Zagreb te neće biti mjesta frustraciji.

Okupili smo se da pokažemo kako ovaj grad nije slučaj, da postoje zdravi ljudi koji vuku naprijed i za opće dobro - istaknuo je okupljenim poduzetnicima ravnatelj KB-a Split dr. Dujomir Marasović. Tom je prilikom istaknuto kako splitska bolnica zapošljava 3200 djelatnika, tu je 1560 ležaja za bolesnike, a dnevno je, kaže Marasović, pohodi oko 15 tisuća pacijenata.

- Smatrali smo da treba osnovati Fond Naša bolnica, gdje ćete i vi donatori imati svoj glas. Sve će biti jasno i transparentno! Bolnica je sada veliki bauštele, a vaša će pomoć sve ubrzati - rekao je Marasović.

Piše: Mak Jovanović
Foto: Jakov Prkić
IZVOR: Jutarnji list

29.10.06