SVETA MISA ZA STUDENTE CETINSKE KRAJINE U CRKVI MAJKE BOžJE LURDSKE U ZAGREBU

U nedjelju 22. listopada 2006. godine u crkvi Majke Božje Lurdske održat će se sveta misa za studente Cetinske krajine povodom početka nove akademske godine. Svetu misu će predvoditi župnik župe čudotvorne Gospe Sinjske fra Nkica Ajdučić a nazočne će pozdraviti I domaćin,gvardijan fra Frano Doljanin. Poslije svete mise u dvorani franjevačkog samostana održat će se godišnja skupština udruge na kojoj će vodstvo udruge podnijeti izvješće o svemu što se napravilo u proteklih godinu dana otkako je udruga osnovana. Nakon skupštine druženje studenata se nastavlja uz tradicionalna jela i pića cetinskog kraja, ugođaju će pridonijeti reraška i klapska sekcija udruge.

Navedena događanja svojim prisustvom uveličati će i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić,upravitelji studentskih domova, predstavnici drugih studentskih udruga te brojni ugledni Cetinjani koji žive i rade u Zagrebu.

Podsjećamo Vas da je udruga "Studenti Cetinske krajine" osnovana 22. listopada 2005. godine u Zagrebu s ciljem druženja i okupljanja studenata Cetinske krajine, očuvanja običaja I unapređenje veza sa rodnim krajem. Glavni cilj udruge je poticanje studenata da se nakon završetka studija vrate u rodni kraj i da sa stečenim znanjem pomognu u razvoju rodnog kraja.

Udruga je od osnutka realizirala niz projekata između kojih izdvajamo :
-misa za studente Cetinske krajine 04. ožujka 2006. godine u Zagrebu,
-večer studenata u Sinju 22. travnja 2006. godine,
-izlet za pedeset mladih cetinjana u Varaždin i Trakošćan 28. svibnja 2006. godine
-u lipnju 2006. godine sudjelovali smo na sportskim igrama na Jarunu na kojima smo izborili zapaženo drugo mjesto u čak pet disciplina
-u srpnju 2006. godine organizirano smo pomagali mladim cetinjanima koji su po prvi puta došli u
Zagreb povodom upisa na fakultet te im bili vodiči i pomagači
-od 18.-25. rujna 2006. godine članovi naše udruge volontirali su pri sastavljanju i rastavljanu štanda na zagrebačkom velesajmu na kojem je prezentirana Cetinska krajina u sklopu naše
županije.Za vrijeme trajanja velesajma naše studentice i studenti svaki dan su bili u cetinskim narodnim nošnjama te i na taj način doprinijeli u prezentaciji naše bogate baštine.


S poštovanjem, Predsjednik udruge
Ivan Bota


Za sve informacije: Ivan Bota 098 1825 830 i 01 6040 009

19.10.06