BLAGDAN SVETOG LUKE

U ponedjeljak je blagdan svetoga Luke, zaštitnika župe Otok i Dan općine. Tim povodom tijekom nadolazećeg vikenda u Otoku će se održati niz kulturnih manifestacija od kojih izdvajamo gostovanje Zorice Kondže i Borisa Dvornika u petak u 18,30 sati u Općinskoj dvorani ,a u subotu će se u 17 sati održati promocija knjige "Rađaj, Jelena " Ante Nadomira Tadića šutre. Od 18 sati na Općinskom Trgu nastupit će KUD Frankopan Zagreba.
Opširnije o događanjima za blagdana svetog Luke
Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s Klubom dobrovoljnih davatelja krvi Otok u petak u zdravstven organizira 16. ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u Otoku u petak 15.listopada.Pozivaju se svi dobrovoljni davatelji kao i ostali zainteresirani da se odazovu ovoj akciji koja će se odvijati u zdravstvenoj ambulanti.

Svečana sjednica općinskog vijeća održat će se u subotu u 12,00 sati i na istoj će prigodnim govorom o naćelnik općine Branko Samardžić sve goste i uzvanike upoznati s dosadašnjim radom i ostvarenim planovima općinskog vijeća, te će najaviti određene planirane radnje. Sjednici bi, prema najavama, trebao nazočiti i ministar znanosti, prosvjete i sporta Dragan Primorac.

U nedjelju će se s početkom u 11,30 održati promocija knjige Ante Ivankovića "Promocija prezimena sa s područja Općine Otok". U 15 sati održat će se 9.tradicionalna atletska utrka. Od 19 sati na Općinskom trgu grupa Dalmatino zabavljat će mještanne, prijatelje i goste Otoka, a bit će upriličen i vatromet.

U nedjelju, na sam blagdan Sv. Luke delegacija Općinskog vijeća, predstavnici crkve, vojske i policije, te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položit će vijence na centralni križ, a u 10,30 sati bit će upriličena svečana sveta misa i procesija koju će predvoditi fra Neven Pavlinušić, župnik svetišta čudotvorne Gospe sinjske.

13.10.04