ODRžANA 38. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Danas, 26. rujna 2006. godine, održana je 38. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Razmatralo se 6 točaka dnevnog reda.
Primljena je na znanje informacija o aktualnoj situaciji oko odlagališta komunalnog otpada «Mojanka». Uskoro slijedi trasiranje podzemnih tokova i izrada hidrogeoloških karata.

U informaciji o projektiranju kanalizacijskog sustava sjevernog dijela Grada Sinja tj. ulica Filipa Grabovca, Karajkove Lokve, Put Kuka (tkz. I grupa) i A. Starčevića, dio Vrličke, Serdara Vučkovića i Kralja Zvonimira ( tzv. II grupa) predlaže se redefiniranje projektnog zadatka za što će trebati izdvojiti 180.000,00 kuna +PDV, s tim što će se graditi razdjelni sustav kanalizacije. Ovim će se povećati trošak projektiranja, ali se pojeftinjuje investicija.
Usvojen je prigovor tvrtke «CETINA» d.d. iz Sinja na Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja po javnom nadmetanju za gradnju nogometnog i ragbi igrališta na budućem šC Trnovača. Ta tvrtka je, nakon osnovanog prigovora, dobila posao gradnje igrališta, ali će morati spustiti cijenu do najpovoljnije ponude.
Odbijena je ponuda «ALKOM»-a d.o.o. iz Splita za zamjenu ili prodaju nekretnina u svrhu realizacije gradskih javnih površina
Usvojen je prijedlog da se ponudi 50% iznosa od 4.849,27 kuna za naknadu štete Ivici Kovačeviću, vlasniku obrta «ELEKTOR» Sinj, za štetu nastalu zbog udara spremika ua odlaganje PET i staklene ambalaže u vozilo kojim obavlja svoju djelatnost.
Kako su sve zamolbe za financijsku pomoć bile vezane za pomoć za kupnju udžbenika, a podnositelji prelaze cenzus od 600,00 kuna po članu, navedene nisu razmatrane.

26.09.06