PROMOCIJA BROšURE O GARDUNU

Turistička zajednica županije Splitsko-dalmatinske kao i zajednica grada Trilja i Muzej triljskoga kraja tijekom jutra pred brojnim turističkim djelatnicima, te predstavnicima Grada i kulturnih institucija u Gradskoj vijećnici promovirali su turističku brošuru «Gardun - antički Tilurijum».
Promociji je nazočila i profesorica Mirjana Sanader koja je s svojim suradnicima istražujući područje Garduna istaknula da je ova brošura puno više nego turistička jer u sebi sadrži sve ono što je kroz povijest bilo na ovom području.

O značenju brošure i opće o arheološkim nalazištima govorili su ispred Turističke zajednice županije predsjednik dr.Ante Nosić i direktor Mili Razović, a u ime domaćina nazočne je pozdravio gradonačelnik Jozo Sarač. Dodajmo kako je o turističkoj budućnosti Trilja govorio predsjednik Gradske turističke zajednice šime Klarić.
Brošura je izdana u nekoliko tisuća primjeraka na četiri jezika, a sadržava podatke o arheološkom lokalitetu, te podatke o tijeku arheoloških istraživanja s bogatim ilustracijama. Podsjetimo kako se kontinuirano od 1997. godine na Gardunu provode i sustavna arheološka istraživanja , a dosadašnjim arheološkim nastojanjima istražen i je i konzerviran arhitektonski sklop dimenzija 70 X 15 metara.
Za kraj istaknimo kako je dogovoreno da će uskoro biti i organiziranih turističkih posjeta lokalitetiu i arheološkim nalazištima na području Garduna.

07.07.06