KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a

U prostorijama sinjskog HDZ-a održana je konferencija za tisak na temu godinu dana od vladavine koalicije Preporod. Predsjednik Gradskog odbora Jure Bitunjac ocijenio je rad koalicije neprepoznatljivim, bezidejnim te istaknuo lošu suradnju sa mjesnim odborima.

Dopredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Miloš Balić osvrnuo se i na rad Gradskog vijeća u proteklih godinu te istaknuo kako je početna harmonija vijećnika ubrzo splasnula zahvaljujući vijećnicima koalicije Preporod. Posebno se to moglo vidjeti na izvanrednoj sjednici vijeća te donešenim zaključcima u svezi izborne skupštine Viteškog alkarskog društva. Dopredsjednik Balić je dodao kako bi upravo Gradsko vijeće trebalo biti mjesto takmičenja programima, incijativama i idejama na dobrobit grada Sinja i njegovih građana.

Ivan Mijić istaknuo je nekvalitetan odnos gradske vlasti naspram rješavanja za ovaj kraj najbitnijeg gospodarskog elementa radne zone Kukuzovac. Kad je o njoj riječ, dosada je učinila jedino Hrvatska vlada razmještanjem zemljišta sa državne razine na lokalnu, a s obzirom na brzinu i tempo ulaganja energije u riješavanje spomenute zone od strane gradske vlasti, ističe Mijić, zasigurno do kraja mandata u preostale tri godine Preporod neće bitnije preporoditi zonu Kukuzovac.

20.06.06