OTVORENA "žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE-SINJ 2006."


Jutros je na Hipodromu otvorena 1. županijska izložba stoke Sinj 2006. Izložba se održava u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te županije Splitsko-dalmatinske. U ime županije nazočnima se obratila dožupanica Anđelka Vuko koja je istaknula kako će županija i dalje podržavati ovakve manifestacije, ali je najavila i nove linije kredite za stočare.
Osim predstavnika županije, hrvatskog stočarskog selekcijskoga centra koji su i izabirali izložbena grla, izložbi je nazočio i saborski zastupnik Jure Bitunjac, ispred grada Sinja nazočne je pozdravio i prigodnim riječima izložbu otvorio gradonačelnik Nikola Tomašević.
U sklopu manifestacije organizirana je i izložbe rasplodnih ovaca, koza i goveda, a cilj joj je promicanje stočarstva i poljoprivrede u županiji te očuvanje tradicionalnih zanata istakao je voditelj županijske stočarske službe Petar šabić.
Uz štandove koji su organizirani u sklopu izložbe predstavljeni su stari obrti i zanati kojima se bave tek još poneki mještani s područja Cetinskoga kraja. U kulturnom dijelu programa sinjskim kolom i rerom predstavila se i Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja.

17.06.06