Subota, 31.12.2016.

Sinjani od 2017. očekuju da bude bolja od ove godine


Posljednje subote u 2016. godini uži centar Sinja ponovno je bio mjesto okupljanja brojnih Sinjana i Cetinjana.
Na sinjskoj Pijaci i Peškariji, uz omiljeni jutarnji napitak, i danas se ćakulalo o aktualnim temama, među kojima su zasigurno najzastupljenije bile nedonošenje gradskog proračuna za iduću godinu te posljednje pripreme za doček 2017. godine. Nekoliko sugrađana s kojima smo porazgovarali 2016. godini su dali prolaznu ocjenu, no od 2017. očekuju da bude puno bolja. Svima njima u Novoj godini najvažniji su zdravlje i posao.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERAT

Župna statistika za 2016. godinu

Na web stranici Župe Gospe Sinjske objavljena je župna statistika za 2016. godinu.
Broj krštenih u tekućoj godini je najmanje zabilježeni broj u maticama od 1950. godine, a u odnosu na 2006. je u padu za – 51.
U župi je u lipnju bila mlada misa fra Ante Bešlića. Iz Župe su trojica bogoslova: fra Milan Sladoja, fra Tino Čatlak i fra Željko Barać. Dva su sjemeništarca iz naše župe: Stipe Buljan i Teo Tadić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjajan nastup benda ‘Uzbuna’


Unatoč hladnoći, sinoć je održan koncert grupe Uzbuna u sklopu ‘Adventa u Sinju’.
Na šetalištu Alojzija Stepinca pred pedesetak gostiju, uz specijalitete naših ugostitelja jučer su nas zabavljali grupa ‘Uzbuna’. Svojim nastupom zagrijali su sve naše goste i sugrađane te nas tako pripremili za najluđu noć u godini.
Pozivamo sve naše sugrađane i drage nam goste da iziđu na šetalište Alojzija Stepinca večeras na doček Nove godine na otvorenom te da tako zajedno uđemo u Novu u društvu naših najdražih. Za dobru glazbu pobrinut će se Jessy band, a pucnjevi kubure će naglasiti odbrojavanje. Za tople zimske specijalitete će se pobrinuti naši ugostitelji svojom bogatom ponudom jela i pića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR