Četvrtak, 31.12.2009.

Sretna Nova 2010. godina


SRETNU I USPJEŠNU 2010. ŽELI VAM PORTAL GRADA SINJA!

Boris Novković u Zagrebu, Tony pjeva u Splitu, a u Osijeku tamburaši


U Puli na Forumu nastupaju grupe Gustafi, Dogma i Mor roll. Riječani će pak u 2010. ući uz nastup Bajage i splitskog banda TBF, koji će svirati na riječkom Korzu. U susjednoj Opatiji svirat će Neno Belan i Fiumensi, a u Dubrovniku Milo Hrnić

Već tradicionalno hrvatski gradovi organiziraju doček Nove godine na gradskim trgovima, gdje se ujedno okupi i najveći broj građana. Glavna zvijezda ovogodišnjeg dočeka u Zagrebu na Trgu bana Jelačića bit će Boris Novković, koji će zapjevati odmah nakon vatrometa, nekoliko minuta iza ponoći. Međutim, program počinje već oko 21 sat, a podijeljen je na nekoliko tematskih cjelina. Kako bi privukli i mlađu populaciju, Koncertna direkcija angažirala je grupe Adastra, Flayer i Vatra koje će prve nastupiti i zagrijati atmosferu. Nakon njih na scenu stiže All Star bend, čiji će članovi Miro Ungar, Ervin Baučić, Davor Bogović i Branko Požgajec, Zagrepčane zabavljati dobrom starom rock and roll glazbom. Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label bend svirat će sve do vatrometa koji će, već tradicionalno, biti u ponoć i uvesti Zagrepčane u 2010. godinu. Boris Novković, kao glavna zvijezda dočeka, na scenu stiže odmah nakon završetka vatrometa. Nakon njega, do kraja programa, koji završava u dva ujutro, glazbu će puštati DJ Kelps.
Veselo će biti i u gradu podno Marjana, pa će tako u Splitu na oduševljenje brojnih njegovih obožavateljica i obožavatelja nastupiti Tony Cetinski. Doček će biti organiziran na Rivi, a očekuje se više od 50.000 ljudi.
Jedan tamburaški sastav, jedan zabavnjački bend, besplatno kuhano vino te u ponoć valcer, vatromet i čestitke gradonačelnika i župana - koncept je osječke novogodišnje proslave na Trgu Ante Starčevića u organizaciji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Ona uključuje nastupe tamburaškog sastava Ravnica te zabavnjačkog benda Vigor.
Staru 2009. godinu Zadrani će moći ispratiti na čak četiri lokacije u povijesnoj jezgri grada - na Narodnom trgu, Forumu, uz Kazalište lutaka Zadar, te u zadarskoj Varoši, i to uz nastupe lokalnih bendova te ponudu zadarskih ugostitelja. Na Narodnom trgu nastupaju grupa Zadrani i Vili Kalmeta s grupom More. U Varoši nastupaju grupe Differo i Brown sugar, te Bepo Matešić, Kantaduri i Maraska. Pozornica između Sv. Dominika i nove zgrade Kazališta lutaka Zadar namijenjena je zabavi mlađe publike, i to uz nastup grupa Some boys i Mustafikos te nastup dva DJ-a. Na Forumu će Zadrani u 2010. ući uz zvuke disco glazbe.
U Puli na Forumu novogodišnji program počinje u 22 sata, a nastupaju grupe Gustafi, Dogma i Mor roll. Riječani će pak u 2010. ući uz nastup Bajage i splitskog banda TBF, koji će svirati na riječkom Korzu. U susjednoj Opatiji u ponudi će biti dvije usporedne fešte. Na trgu ispred gradske tržnice svirat će Neno Belan i Fiumensi, te skupina Lady Luna, a na Ljetnoj pozornici nastupit će DJ-i i mladi bendovi poput riječke skupine My Buddy Moose.
Jedan od najljepših dubrovačkih običaja, tradicionalna kolenda, obilježit će i posljednje sate 2009. u gradu pod Srđem. Na velikoj natkrivenoj pozornici na Stradunu, na Staru godinu, 31. prosinca, od 10.30 sati nastupaju Studentska klapa Kaše, ženska klapa FA Linđo, te klapa Maestral, nakon čega završava prvi dio nastupa klapa i počinje Dubrovačka kolenda ispred Gradske vijećnice. Gradska glazba Dubrovnik, Mješoviti zbor Libertas i Folklorni ansambl Linđo nazočnima će poželjeti sve najbolje uz zdravicu gradonačelnika i koktele, koje će pripremiti Sekcija barmena Dubrovnik. Po završetku kolende, na velikoj pozornici, program nastavljaju klapa Subrenum, Mješovita klapa Mareta, dok će u zadnjem dijelu jutarnjeg programa nastupiti slavonski tamburaši - Bosutski bećari. Večernji dio programa dočeka 2010. započinje u 21 sat nastupom skupine Sigma i Buca Pende, slijedi jedan od najboljih dubrovačkih glazbenih sastava, Da Riva, dok je glavna zvijezda večeri Milo Hrnić. Posebna poslastica Dubrovčane očekuje u prvim trenucima 2010., kad će uz veličanstveni vatromet zaplesati valcer uz jednu od najljepših dubrovačkih skladbi »La musica di notte«, koju kao dar Gradu izvodi trubadur Lući Capurso.

DM, skijaši(ce) i Nina Badrić 2. siječnja u 20 sati na Trgu bana Jelačića
Kao sponzor hrvatske skijaške reprezentacije i tradicionalnog skijaškog natjecanja »Snow Queen Trophy« na Sljemenu, dm već drugu godinu zaredom daruje građanima veliki koncert na Trgu bana Jelačića. Ove godine okupljene će zabavljati Nina Badrić, a u 18.45, prije koncerta, sudjelovat će i u izvlačenju startnih brojeva za žensku utrku »Snježne kraljice«, koja će se održati sutradan, 3. siječnja, na Sljemenu.
Martina Pauček Šljivak
IZVOR: VJESNIK

Stanje na cestama

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Istri a izdvajamo dionicu autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Jak vjetar usporava promet na A 1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela.
Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a zbog mogućih odrona duž Jadranske i Ličke magistrale (D 8, D 1) kao i na cestama kroz gorja.
Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će danas od 15 do 23 sata, te 3. siječnja 2010. god. od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK