Srijeda, 31.12.2008.

SRETNA NOVA 2009.!



Sretnu novu 2009. godinu uz puno zdravlja, ljubavi, mira i sreće želi vam Portal Grada Sinja!


DOčEK NOVE 2009. GODINE

Pred nama je najluđa noć u cijeloj godini, u kojoj ćemo se oprostiti od 2008. i uploviti u 2009. godinu. U Sinju nije organiziran doček Nove godine. Gradonačelnik Ivan nasić takvu odluku Poglavarstva je obrazložio naputkom premijera Ive Sanadera o recesiji.

Najveći broj Sinjana Novu će godinu dočekati u krugu obitelji i prijatelja. Tradicionalno doček Nove godine organizirali su hotel Alkar i club Piccadilly.

Večeras, točno u ponoć, sa sinjske tvrđave Kamičak počet će novogodišnji vatromet koji će trajati do 10 minuta. Vatromet će izvesti poduzeće Mirnovec Pirotehnika, a poglavarstvo je za njega izdvojilo 50-tak tisuća kuna.

Tijekom novogodišnjeg slavlja sinjski gradonačelnik dr.Ivan Nasić posjetit će djelatnike Hitne pomoći, članove Dragovoljnog vatrogasnog društva Sinj i Policijsku postaju Sinj.

OBAVIJEST

Blagoslov obitelji u sinju obavlja se u ulicama: Lumbinov most, Alkarsko trkalište, žankova Glavica, Kralja Zvonimira, Serdara Vučkovića, Dragašev prolaz, Brnaška, Fra Andrije kačića Miošića, Kvartiri, šetalište Alojzija Stepinca te na Trgu kralja Tomislava.
Na Novu godinu blagolsova neće biti, a nastavit će se u petak.

BLAGDAN IME ISUSOVO

U Satriću će se u petak, 2. siječnja, povodom blagdana Ime Isusovo, održati 4. tradicionalni dernek kojeg organizira Udruga Ime Isusovo. Svečanu svetu misu s procesijom, u mjesnoj crkvi, koja će početi u 10,30 sati, predvodit će prof. Fra Marijan Vugdelija. Pučko veselje počet će nakon mise, na igralištu. U kulturno-umjetničkom programu nastupit će KUD-ovi Svilaja iz Ogorja i Peruća, baba Manda i pjevači rere, a u popodnevnim satima klapa "Karoca".

OBAVIJEST

Javni prijevoz s sinjskog kolodvora odvija se po predviđenom redu vožnje. Posljednji autobus za Split večeras je od 21 sat, a iz Splita za Sinj u 22 sata. Sutra 01.siječnja autobusi iz Sinja počet će prometovati od 08 sati svaka dva parna sata, a iz Splita u neparne sate od 09 do 19 sati.

SPORT

Sinoć su odigrane utakmice 2. kola 27. Božićno-novogodišnjeg turnira "SINJ 2008".
Automat klub Sućidar Split - Clavis Drniš 3:3, na penale 7:6
C.b. Bosti Sinj-Fotokopirnica Tempera Split 0:3
Zabava počinje Split-Pizzeria Fantasia Sinj 3:2
ćiko i prijatelji Otok-Crni tingulet Mack Split 3:4
Turnir se nastavlja u petak, 2. siječnja, u 19,00 sati.

Triljski malonogometni turnir sinoć je imao tri susreta:
Rizik drum-Veterani 4. brigade 7-10
Branitelj 2-Brnaze 3-3 na penale 6-5
Aš čubić-Skela Brodosplit 2-3

Nastavak turnira je u petak, 2. siječnja, a završnica je predviđena u ponedjeljak 5. siječnja.