Ponedjeljak, 31.12.2007.

SRETNA NOVA 2008. GODINA!



Svim čitateljima i korisnicima web portala, Grada Sinja i Cetinskog kraja, od srca želimo svako dobro, puno zdravlja, ljubavi i sreće u idućoj godini.

BLAGDAN IME ISUSOVO

U organizaciji Udruge za očuvanje baštine «Ime Isusovo» iz Satrića na Blagdan Imena Isusova, koji se slavi 2. siječnja, održat će se proslava u Satriću. Svečanu svetu misu s procesijom, u 10 sati i 30 minuta, predvodit će fra Bruno Pezo. U zabavnom dijelu programa, od 13 sati nastupit će kulturno-umjetnička društva i zabavljači Baba Manda i čarli Botica, a u večernjim satima održat će se koncert grupe Tenin.

VATROMET

Večeras, točno u ponoć, sa sinjske tvrđave Kamičak počet će novogodišnji vatromet koji će trajati do 10 minuta. Vatromet će izvesti poduzeće Mirnovec piritehnika, a poglavarstvo je za njega izdvojilo 40 - tak tisuća kuna.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA



Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja održana je danas, 31. prosinca 2007. godine, sa 3 točke dnevnog reda.
Prilikom glasovanja o dnevnom redu Dinko Franchini je u ime vijećnika HDZ-a zatražio sa se s dnevnog reda skine točka: Prijedlog o iskazivanju nepovjerenja Gradskom poglavasrtvu Grad Sinja. Prijedlog je prihvaćen, a dogradonačelnik Snježana šentije, nezadovoljan povlačenjem te točke sa dnevnog reda, podijelio je vijećnicima HDZ-a Izvješće o radu koalicije Preporod otkada je na vlasti u Gradu Sinju.

Za Prijedlog Rješenja o izboru člana Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja kojim se umjesto dosadašnjeg člana Momčila Balajića imenuje Miše Varenina glasovalo je 11 vijećnika dok je 8 bilo protiv.

Rasprava o Prijedlogu Zaključka o prihvaćanju Izvješća mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja kojim se aktivira vijećnićki mandat Ive Bilandžić-Barać pretvorila se u raspravu o načinu zapošljavanje gospođe Ive Bilandžić-Barać u Kulturno-umjetničko središte tj. firmu kojoj je osnivač Grad Sinj. Vijećnici oprobenog HDZ-a tražili su na uvid Ugovor o radu i da se objasni način zapošljavanja iz Gradske uprave u tvrtku čiji je osnivač Grad Sinj posebno zbog toga što u sistematizaciji nije predviđeno radno mjesto za pravnika. Navedeno je i da je ravnatelj KUS-a Boris Filipović-Grčić bio ucijenjen, pod prijetnjom otkaza i gašenja KUS-a, da mora zaposliti Ivu Bilandžić-Barać. Gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević rekao je da se radi o političkom pamfletu te da nikave ucjene nije bilo te da se radi o zapošljavanju u cilju preustroja KUS-a u ustanovu koja bi upravljala sportskim objektima, a među ostalim i Gradskim bazenom. Nakon pismenog zahtjeva HDZ-a tajnica Grada Sinja Nataša Poparić dostavit će dio Ugovora o radu Ive Bilandžić-Barać tj. Poseban ugovor o obveznim odnosima.

Prijedlog Odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa tijela i drugih korisnika Proračuna Grada Sinja u prvom tromjesejčju 2008. godine usvojen je jednoglasno.