Nedjelja, 31.12.2006.

SRETNA NOVA GODINA!MIR I DOBRO

AKCIJA UPOZORAVANJA NA OPASNOSTI PRI KORIšTENJU PIROTEHNIčKIH SREDSTAVA
U sklopu priprema za predstojeće blagdane Božića i Nove godine, tj. preventivne akcije MIR I DOBRO, PU splitsko-dalmatinska preuzima niz preventivnih radnji usmjerenih na održavanje i podizanje opće razine sigurnosti.

Uz operativne mjere koje se poduzimaju na području PU, ove godine u suradnji s gradskim vodičem TOTALSPLIT realiziramo akciju upozoravanja na opasnosti pri korištenju pirotehničkih sredstava.

Akcija je započela u ponedjeljak, 11. prosinca postavljanjem plakata u osnovnim školama i trgovačkim centrima u kojima se prodaju pirotehnička sredstva, a završava u petak, 22. prosinca kada će se učenicima VII i VIII razreda na završnim satovima razredne zajednice distribuirati flyeri s preventivnom porukom.

Vjerujemo da će Vam podaci koji slijede omogućiti cjelovit uvid u akciju, te se nadamo Vašoj podršci kako bi se kroz medijsku promociju umnožili njezini pozitivni učinci.

IZVOR: PU SD

Nova 2007. godina već počela na PacifikuZAGREB - Punih 13 sati prije Nove godine kod nas, na drugoj je strani svijeta već počela 2007. godina.
Točno u 11.00 sati po našem vremenu su u istočnom dijelu Kiribatskog otočja u južnom Pacifiku stanovnici dočekali Novu godinu. Preko Kiribatskog otočja prolazi granica datuma, no svejedno nije svih stotinjak tisuća stanovnika tog otočja uspjelo u istom trenutku nazdraviti Novoj godini: otočka država proteže se preko tri vremenske zone.

Tri sata kasnije, u 14.00 sati po našem vremenu, australski će Sydney kao prva svjetska metropola pozdraviti novu, 2007. godinu. Tisuće ljudi, Australaca i turista, već satima se okupljaju u luci Sydneya gdje će staru godinu ispratiti tradicionalnim, spektakularnim vatrometom pred kulisom svjetski poznate opere i zaštitnog znaka tog grada, mosta Harbor.

IZVOR: (Hina) VEčERNJI LIST

Sinj dobio olimpijski bazen


Foto: Vito Perić


SINJ - Postavljanjem montažne kupole u petak su završeni svi radovi na obnovi i proširenju sinjskog olimpijskog bazena dimenzija 50 puta 20 metara.

Bazen sagrađen još 1953. godine, a zbog nefunkcionalnosti zatvoren je 30 godina poslije.

Sada je koncesiju na 20 godina dobio proslavljeni splitski vaterpolist i svojedobno najbolji vaterpolist svijeta Milivoj Bebić koji je bazen obnovio i ponudu proširio dodatnim sadržajima kao što su teretana, terapija, prodavaonice sportske opreme, kafić, pizzerija, slastičarnica i restoran.

Bazen je dobio montažnu kupolu koja će se koristiti zimi, a prema Bebićevim riječima, Sinjani će bazen moći koristiti nakon novogodišnjih praznika.

U Sinju su još tijekom gradnje, odnosno obnove bazena osnovani, prvi put, plivački i vaterpolski klubovi koji će koristiti ovaj objekt za treninge i natjecanja.
IZVOR:(Hina)/JUTARNJI LISTKRONIKA 92

PGP TRILJ, 28.12.2006.g. u večernjim satima, na GP Kamensko, na ulazu u RH, zaustavljeno je OV-o marke Hyundai accent, kojim je upravljao dvadesetčetvorogodišnjak kod kojeg su pronađene 4 kutije petardi II razreda (ukupno 200 komada) i 4 komada raketa II razreda. Prekršajne prijave biti će naknadno podnesene.
IZVOR: PU SD