Srijeda, 31.10.2018.

ZSUGS: Povećan dohodovni cenzus za oslobađanje plaćanja članarina

 Upravni odbor Zajednice športskih udruga Grada Sinja, na sjednici održanoj dana 30. listopada, donio je odluku o povećanju dohodovnog cenzusa za oslobađanje djece i mladih iz obitelji slabijeg imovinskog statusa od plaćanja mjesečne članarine za treniranje. Sukladno Odluci, dohodovni cenzus po članu obitelji povećava se s 1.000 kuna na 1.500 kuna.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Narodni običaji Cetinske krajine predstavljeni u Austriji i Mađarskoj

 
Bogatu tradiciju, kulturu i narodne običaje Cetinske krajine prteklog vikenda u Austriji i Mađarskoj predstavili su članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, klape ‘Morlaci’ iz Otoka, KUD-a Dicmo te narodni guslar Mirko Crljen.

Domaćin cetinskim baštinicima kulture bili su Gradišćanski Hrvati, gospođa Nediljka Vardić Karall, koja je rodom iz Cetinske krajine i nekadašnji nogometaš Junaka Ivica Penić, koji dugo godina radi i živi u Austriji. Ovom prigodom Hrvatima u Austriji i Mađarskoj, kao i ostalim posjetiteljima prikazani su običaji svatova, odnosno način na koji se nekada odvijao taj svečani događaj u cetinskom kraju. Sve je to praćeno pučkim napjevima, muškom i ženskom rerom, a sve skupa za izvedbu je pripremio stručni voditelj Stipe Jelinčić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR