Ponedjeljak, 31.10.2016.

Održani ‘Dani hrvatskog turizma’

U Bolu na Braču 26. i 27. listopada, na ovogodišnjem tradicionalnom godišnjem skup turističkih djelatnika održani su Dani hrvatskog turizma (DHT), kojim se obilježava završetak jedne i početak sljedeće turističke sezone.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

BK ‘Kamešnica’ nastavlja s izvrsnim rezultatimaDana 30. listopada 2016. u Drnišu se vozila rekreativna XCT utrka ‘Uspon na Prominu’, koja je ujedno bila i drugo kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije.

Sunčano vrijeme uz vjetar na 11.5 km dug uspon, sa 750 m visinske razlike po širokom makadamskom putu, privuklo je oko 160 prijavljenih biciklista.

Utrka se vozila u 5 dobnih kategorija na navedenoj stazi te kategoriji U16 i žene koje su vozile malo skraćenu stazu. U Drnišu je bilo 11 članova BK Kamešnica od kojih je 8 startalo na utrci. Najbrži i najspretniji ovoga puta je bio Ivan Brčić koji je osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji kategorije od 20 do 30 godina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Glavicama obilježeni ‘Misijski dani’


U Crkvi sv. Ivana u Glavicama u nedjelju 30. listopada obilježeni su ‘Misijski dani’.

Zadnjom listopadskom nedjeljom svojom molitvom i humanitarnom akcijom, Glavičani velikog srca pokazali su da nisu zaboravili gladne, bolesne i nemoćne koji žive u zemljama Trećeg svijeta i sve misionare čiji je rad vrijedan divljenja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR