Petak, 31.10.2014.

‘Halloween party’ u bivšoj vojarni Ivaniša NelipićaUdruga Sinjski kulturni urbani pokret – SKUP organizira tradicionalni halloween party u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića u Sinju, večeras od 21,30 sati.
Ovom prigodom bit će promovirana ‘Nova sinjska scena’ na kojoj će uživo nastupati folk metal bend Radagast i stoner rock bend ‘Jare’ iz Sinja. Gost večeri je bend ‘Could turkey’ iz Splita.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava blagdana Svih svetih u Gali

Župna zajednica Svih svetih Gala-Gljev, slavi na svetkovinu Svih svetih Dan Župe.

Na dan svetkovine svečanu svetu misu u 10,30 sati prevodit će župni vikar u Župi Gospe Sinjske fra Antonio Mravak. Preko svete mise pjevat će Mješoviti župni zbor pod vodstvom mo. s. Mirte Škopljanac Mačina.

Prigodom Dana Župe i sela Gale, Mjesni odbor Gala, uz potporu načelnika Općine Otok gos. Branka Samarđića pustio je u rad web stranicu sela Gala i Župe Gala – Gljev www.selo-gala.com. Prema riječima predsjednika Mjesnog obora i inicijatora pokretanja stranice Marka Mravka, cilj web stranice je pratiti događanja u mjestu i Župi, te povezati Galjane i Gljevljane u domovini i svijetu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tužba zbog jedne jedine kune?!

‘Ljudi moji, je li to moguće?’, uzviknuo je legendarni sportski komentator Mladen Delić prije više od 30 godina, a njegova rečenica i danas se vrlo često izgovara. No, čini se kako živimo u vremenu kada je sve moguće, pa i opomena pred tužbu zbog dugovanja od jedne jedine kune.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR