Ponedjeljak, 31.10.2011.

Održano 1. ornitološko prvenstvo

Prvak izložbe ptica, 1. ornitološkog prvenstva 'Sinj 2011.' je Ante Domazet, član Udruge za uzgoj i zaštitu ptica Sinj. Drugonagrađeni je Ivan Čengić iz Slavonskog Broda, a treći je Leo Ceraj – Cerić iz Dubrovnika. Šampion izložbe je smeđa zimovka, vlasništvo Ivana Žitnika iz Zagreba.
Ornitološko prvenstvo se održavalo od petka, 28. listopada, do nedjelje, 30. listopada u Domu mladih u Brnazama, u organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu ptica Sinj i Kluba uzgajivača ptica Europe i križanaca (KUPEK).
Na prvenstvu je sudjelovalo 25 izlagača iz cijele Hrvatske s ukupno oko 350 ptica. Po završetku natjecanja najboljima su dodjeljene medalje i pehari
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HODOČAŠĆE U VUKOVAR

Prigodom Dana sjećanja na Vukovar 18. studenog o.g. i svega užasa koji se u njemu zbio, Župa Gospe Sinjske organizira hodočašće. Polazak je u četvrtak, 17. studenoga u 21 sat s Alkarskog trkališta. Sudjelovali bismo odmah po dolasku u mimohodu od Bolnice do vukovarskog groblja gdje će biti i sveta Misa. U popodnevnim satima pošli bi u Bilje, mjesto blizu Osjeka, gdje bismo noćili u obiteljima i imali doručak u subotu ujutro. U subotu nakon doručka obišli bismo i Trpinjsku cestu i Mitnicu i Ovčaru - sve što tebamo vidjeti i znati. Na tim mjestima izreći ćemo molitve i zapaliti svijeće. Negdje oko 16 sati pošli bismo doma. Cijena je 450,00 kn. Ukoliko želite sudjelovati, molimo prijavite se što prije na porti/suvenirnici, gdje možete odmah izvršiti i uplatu.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Sport

U natjecanju 2. HRL Trilj Pršut Voštane jučer je gostovao kod ekipe Split 2 te ih pobjedio rezultatom 29:31.

Rezultati nogometnih susreta:
2. HNL 11. kolo Radnik – Junak 0:2

3. HNL-jug 13. kolo Hrvace – GOŠK Dubrovnik 1:0

4. HNL -jug skupina'B', 10. kolo OSK – Kamen Ivanbegovina 2:2, Glavice – GOŠK K. Gomilica 1:3

ŽNL 4. kolo Hvar – Tekstilac 0:0

U sinjskoj sportskoj dvorani jučer su odigrane utakmice 6. kola Udruge za manli nogomet Sinj. Donosimo rezultate:
IKO PROMET – MNK SUTINA 3:1 (2:1)
BRNAZE – JUKIĆ DAM 4:5 (3:3)
Š.D. DICMO – C.B. RODA 3:3 (3:1)
Š.D. BRANITELJ – SWISS BOYS 9:1 (5:0)
TORCIDA C.B. LITRE – BULJAN KAMEN NINO TERM 4:4 (1:1)
AZRA 1986 – MNK SATRIĆ CASPER 3:3 (2:0) 

IZVOR: WWW.FERATA.HR