Subota, 31.10.2009.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić otkrio obnovljenu i ponovno postavljenu spomen ploču u čast Sinjanina Ante Bakotić Bake

Stjepan Mesić, Predsjednik Republike Hrvatske u Sinju je dana 31. listopada 2009. g. svečano otkrio obnovljenu i ponovno postavljenu spomen ploču u čast Sinjanina Ante Bakotić Bake, partizana i antifašista, organizatora i vođe herojskog proboja zatočenika logora smrti u Jasenovcu 1945. godine.
Program svečanosti počeo će skupom u dvorani Gradskog kina na kojem su govorili Ante Veselica, predsjednik Udruge antifašista i antifaštičkih boraca Cetinskog kraja, predsjednica SAB-a Vesna Čulinović-Konstantinović, hrvatski povjesničar Ivo Goldstein, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan te Predsjednik RH Stjepan Mesić.
Nakon završetka skupa, Stjepan Mesić svečano je otkrio spomen ploču na rodnoj kući Ante Bakotić Bake, na Trgu Kralja Tomislava u Sinju.

Obavijest

Grad Sinj isplaćuje novčane pomoći za ogrjev korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb. Županija Splitsko–dalmatinska osigurala je sredstva u iznosu od 950,00 kuna po nositelju pomoći. Isplata će se vršiti uz predočenje osobne iskaznice u zgradi gradske uprave, soba br. 37, od 12,00 do 15,00 sati. Sredstva za ogrjev također se predižu i u gradskim prostorijama u Trilju za korisnike s područja grada Trilja.

Svetkovina Svih Svetih

U nedjelju je blagdan Svih svetih koji se poebno svečano obilježava u Gali. Uoči samog blagdana danas, 31. listopada, će biti krunica koja počinje u 15 sati, a pola sata poslije i ispovijed. Svečano misno slavlje na sam blagdan je u nedjelju u 10,30 sati. Procesiju i svetu misu predvodi i propovjeda  prof. fra Ante Čovo.

OBAVIJESTI ZA SVI SVETE – NEDJELJA
SINJ
-Sv. mise u Svetištu: 6.30, 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18 sati. 
-Groblje sv. Franje: u 15 sati sv. misa i molitve za pokojnike.

OKOLNE CRKVE  -  svete su mise po nedjeljnom rasporedu.
BRNAZE/GROBLJE-15 sati:  sv. misa i odrješenje.
GLAVICE/ŠIBENICA-14 sati:  molitve za pokojnike.
GLAVICE/ŠATRINICA-15 sati:  sv. misa i odrješenje.  

DUŠNI DAN - SPOMEN SVIH VJERNIH POKOJNIKA 
SVETE MISE ZADUŠNICE:
SINJ (SVETIŠTE)-10.00 sati: sv. misa zadušnica.
BRNAZE/GROBLJE-9.00 sati: sv. misa zadušnica.
ČITLUK/JASENSKO-10.00 sati: sv. misa zadušnica.
GLAVICE-10.00 sati: sv. misa zadušnica.
KARAKAŠICA-10.00 sati: sv. misa zadušnica.
LUČANE-10.30 sati: sv. misa zadušnica.
IZVOR: SVETIŠTE ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE

Obavijest

Danas, 31. listopada, će se s početkom u 19 sati u prostorijama općine Dicmo održati izborna skupština općinske organizacije HSS-a. Tim povodom pozivaju se svi članovi stranke iz Dicma da nazoče ovoj izbornoj skupštini.

Sport

U susretu 12. kola 3. HNL jug jučer su nogometaši Hrvaca poraženi u Metkoviću od ekipe Nertve 2-1. U istom natjecanju Dugopolje danas, 31. listopada, od 14,30 sati gostuje u Omišu.

U susretima 4. HNL jug danas, 31. listopada, od 14 sati igraju OSK i Val, dok Glavice gostuju u Kaštelima gdje igraju protiv GOŠK-a.

U susretu 4. kola A2 lige košarkaši Alkara večeras igraju u Solinu protiv Solina.

Danas i sutra u Sinju se održava završnica prvenstva Hrvatske u ragbiju za starije juniore uzrast 19 godina na kojem nastupaju ekipe klubova: Zagreba, Nade  i domaćina  ragbi klub Sinj. Utakmice počinju u 11 sati.