Petak, 31.10.2008.

92. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja

Dana 04. studenog 2008. godine s početkom u 13 sati u prostorijama Gradske vijećnice održat će se 92. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:

1. Prijedlog postavljanja i financiranja parkirnih automata i video nadzora,
2. Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja,
3. Prijedlog "Programa poticanja poduzetništva u Gradu Sinju za 2008.godinu-kreditiranje poduzetnika",
4. Zahtjev za izdavanje suglasnosti za gradnju objekta,
5. Zahtjevi za osiguravanje komunalnog opremanja,
6. Zamolba za otpis duga s osnove komunalnog doprinosa,
7. Prijedlog Zaključka u svezi sa zahtjevima za rad pekarnice,
8. Prijedlog Zaključka o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Sinja u ak.god. 2008-09.,
9. Zamolba za pomoć u građevinskom materijalu,
10. Zamolba Udruge gluhih i nagluhih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji,
11. Zamolba kluba roditelja "Ruka pomoći",
12. Zamolba udruge " Studenti Cetinske krajine",
13. Zamolbe.
IZVOR: www.sinj.hr

OBAVIJEST

Odlukom sinjskog Poglavarstva, sutra, 1. studenoga, na blagdan Svih Svetih prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, mogu raditi u vremenu od 7,00 do 13,00 sati.

PROšIRENJE GOSPODARSKE ZONE čAPORICE

Triljski su vijećnici na jučerašnjoj sjednici usvojili izmjene i dopune Prostornog plana Grada Trilja, prema kojima su stvoreni preduvjeti za proširenje Gospodarske zone čaporice na oko 13 hektara, te proširenje zone dozvoljene stambene gradnje u svim triljskim naseljima. Na sjednici je prihvaćen i prijedlog prema kojem se investitori u Gospodarskoj zoni čaporice oslobađaju plaćanja dijela komunalnog doprinosa. Investitori koji se bave proizvodnim djelatnostima bit će oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 80%, uslužne djelatnosti 50%, a investitori koji će poslovne prostore koristiti za skladišta oslobađaju se plaćanja komunalnog doprinosa za 25%.

ODRžANA REDOVITA IZVJEšTAJNA I IZBORNA SKUPšTINA NACIONALNE UDRUGE MALOLJETNIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA

Sinoć je u Vukovaru s radom završena redovita izvještajna i izborna skupština Nacionalne Udruge Maloljetnih branitelja dragovoljaca iz Domovinskog rata,za predsjednika je izabran Damir Arnautović, a u predsjedništvo je izabran i predsjednik županijske podružnice Splitsko-dalmatinske županije Mario Vujević Vegi iz Sinja. Jedna od odluka je da se sve športske igre Hrvatskih maloljetnih dragovoljaca iz Domovinskog rata u 2009. Godini održe u lipnju na poligonu Braniteljske zadruge "Patriot" u Dabru.

ODRžANA IZBORNA SKUPšTINA SINJSKE PODRUžNICE HSS-a

Sinoć je u Sinju održana izborna skupština sinjske organizacije HSS-a, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran prof. željko Sesardić, a potpredsjednici su Petar Pavić i Miroslav Barać.

BLAGDAN SVIH SVETIH I DUšNI DANPovodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana sutra, 1. studenoga, će se u 8.30 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju sv. Frane položiti vijenci. Vijenci će se položiti i u 9.15 kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu ispred Gradske uprave.
Sveta misa u čast Svih Svetih slavit će se u 10 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske. Sveta misa Zadušnica služit će se u Sinju na Dušni dan 2. studenoga u nedjelju s početkom u 10 sati.

Blagdan Svih svetih slavi se u župama Gala-Gljev i čačvina. U mjesnoj crkvi u Gali sveta misa za domaćice bit će u 8,00 sati, a glavno misno slavlje u 10,30. Misu će predvodit prof. fra Bruno Pezo.

Svetu misu u čačvini, koja će početi u 11,00 sati predvodit će mjesni župnik don Marin Matijaca.

OBAVIJEST IZ OPćINE OTOK

Iz Općine Otok poziv svim zainteresiranima za sadnju voćnjaka i vinograda, koji do 15. studenoga trebaju podnijeti prijavu za potrebni broj sadnica.

SPORT

Danas, 31. listopada, u 19 sati u šibeniku u dvorani na Baldekinu u okviru 4. kola A1 košarkaške lige igraju šibenik i Alkar.
U natjecanju A2 košarkaške lige danas, 31. listopada, u Trilju u 18 sati igra se derbi kola Cetina-Kaštela.

U susretu 12. kola 3. HNL jug jučer su nogometaši Hrvaca odigrali 1-1 na svom terenu s Primorcem iz Biograda.

Zbog blagdana Svih Svetih i Dušnog dana drugoligaško nogometno kolo u kojemu Junak gostuje u čakovcu kod Međimurja igra se 8. studenoga.

Susreti 12. kola 4. HNL jug igraju se u ponedjeljak, 3. studenoga. U 14.30 u Glavicama se sastaju Glavice i Postira-Sardi, a u Dugom Ratu Orkan i OSK.

Rukumetaši Kamička proslavili 10-godišnjicu rada i djelovanja. Pobjednik turnira na kojem su sudjelovali Kamičak, Karlovac i Split je ekipa Splita. Splićani su pobijedili Karlovac 13-10 i Kamička 17-15, dok su Karlovčani pobijedili Kamička 26-14. Povodom ove obljetnice zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljene su priznanja i zahvalnice.

KINO DANAS

U sinjskom prikazuje se akcijski film Hellboy 2-Zlatna vojska. Početak prikazivanja je u 19.30 sati.

OBAVIJEST

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona, bit će danas, uoči blagdana Svih Svetih (31.10.) od 15 do 23 sata i u nedjelju (2.11), od 12 do 23 sata.
Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrana nema.

Na području Cetinskog kraja promet je pojačan, osobito kroz gradove Sinj i Trilj. Jak intenzitet prometa očekuje se i sutra, na blagdan Svih Svetih, te u nedjelju na Dušni dan. Veće gužve očekuju se na prilazima mjesnim grobljima. Promet osobnih i teretnih vozila pojačan je i na graničnom prijelazu Kamensko, na izlazu iz Hrvatske.