Srijeda, 31.10.2007.

Milivoj Bebić: Eto Sinjanima bazen - besplatno

Koncesionar Sinjskog bazena, proslavljeni vaterpolist Milivoj Bebić, izvijestio je Sinjsko poglavarstvo i javnost, o svopjoj neočekivanoj odluci.

Za Glas Dalmacije Bebić je kazao:
- Da se ne bi moje ime i dalje neosnovano blatilo u javnosti,ovim putem bezuvjetno nudim Gradu Sinju besplatnu uporabu bazena i opremu, uključujući i balon za natkrivanje. Sve im nudim bez ikakve obveze produžavanja koncesije, a sve za boljitak sinjskog pučanstva i mladeži.Ovo činim jer sam shvatio da se u pogledu vodenih sportova s gradom ne može razgovarati, niti naći zajednički jezik oko pomoći za ovaj sadržajan kompleks. Sve im nudim i neka sad to svi znaju - zaključio je Bebić.

Sve ove priče oko bazena vode se već više od godinu dana. Nisu riješena pitanja potpunog zatvaranja financijskog rada, i prema izvođačima radova i u odnosu grada i koncesionara. Zasigurno će nakon ovoga biti burno u Sinju,očekuje se očitovanje sinjske vlasti.
IZVOR: www.glasdalmacije.com

Dvostruki program ovoga vikenda

Sinj ponovo trese sportska groznica. Junak iz kola u kolo niže uspjehe, a nakon ne baš dobrog otvaranja sezone u šibeniku i košarkaški prvoligaši nakon poduže pauze ponovo dolaze u Sinj, tako da je već ove subote na rasporedu dvostruki program.

Početkom prvenstva u A1 košarkaškoj ligi Sinjane ponovo očekuje sportski bogata jesen ispunjena utakmicama, a nadamo se i dobrim rezultatima naših klubova. Alkar je prvenstvo otvorio utakmicom u šibeniku, ali na žalost brojnih navijača koji su potegli put šibenika, ali i onih koji su rezultat pratili iz Sinja, počelo je neslavno, visokim porazom od čak 34 razlike. No vremena za tugovanje nema jer već u subotu koja je pred nama u Sinj dolazi prvi favorit prvenstva - Cedevita, koja je ovo prvenstvo također otvorila neočekivanim porazom od Dubrave. Poučeni iskustvima iz prethodnih sezona kada je Cedevita bila pravi mamac za sinjsku publiku, slično bi moglo biti i ovaj put, a u paklu sinjske sportske dvorane čak ni pobjeda nad vjerojatno najjaèom ekipom lige nije nemoguća.

Nogometna poslastica na rasporedu je nešto ranije. U 14.00 sati na gradskom stadionu Sinj u derbiju 3. HNL jug snage će odmjeriti drugoplasirano Dugopolje i trećeplasirani Junak koji nezna za poraz već devet utakmica, točnije od trećeg kola i gostovanja u Unešiću. Važnost ove utakmice ne treba dodatno naglašavati s obzirom da je i jednoj i drugoj momčadi jasno definiran ovosezonski cilj - plasman u 2. HNL, a nadamo se da će i sinjska publika u što većem broju doći i pomoći u ostvarenju tog cilja.
Na kraju, pred sinjskom publikom je zaista zanimljiva sportska subota. Pripreme za "utakmice" na tribinama sinjskih borilišta već su u tijeku, a nadamo se da ni rezultat neće izostati. I za kraj, pozivamo sve ljubitelje Alkara i Junaka da u što većem broju dođu u subotu 3.11., prvo 14.00 na gradski stadion Sinj, a kasnije istog dana u 19.00 sati u sinjsku sportsku dvoranu da svi zajedno pomognemo našim klubovima!
IZVOR:http://www.sinjski-maligani.com
Napominjemo da nogometni susret Junaka i Dugopolja možete pratiti "uživo" na Hit Radiju na 104,9 i 92,2 MHz.

BLAGDAN SVIH SVETIH

U povodu blagdana Svih svetih 01.studenoga predstavnici grada Sinja položiti će vijence i zapaliti svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju svetog Frane u Sinju i kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Sveta misa u čast Svih svetih služiti će se u 10 sati u crkvi čudotvorne Gospe sinjske. Sveta misa zadušica biti će u petak u 10 sati.

NATJEčAJ ZA STIPENDIRANJE UčENIKA I STUDENATA GRADA SINJA

Grad sinj raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija u tekućoj akademskoj godini. Stipendije su namijenjene uspješnim i darovitim studentima, studentima iz obitelji lošijeg imovnog stanja, studentima hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata sa 50% i višim stupnjem oštećenja organizma. Te studentima iz obitelji sa sedmero i više djece.
Za tekuću akademsku godinu Grad će odobriti 20 studentskih stipendija i to 10 za uspješne i darovite studente i 10 za studente iz obitelji lošjeg imovnog stanja u mjesečnom iznosu od po 600,00 kuna. Studenti korisnici stipendije iz prethodne godine donose samo potvrdu o upisu u sljedeću akademsku godinu. Natječaj je otvoren do 20. studenoga.

NATJEčAJ ZA STIPENDIRANJE UčENIKA I STUDENATA OPćINE DICMO

Općinsko poglavarstvo Dicma raspisalo je i natječaj za stipendiranje učenika i studenata. Stipendije će se dodijeliti za pet učenika 2., 3. i 4. razreda srednjih škola, te za deset redovitih studenata. Natječaj je otvoren do 15.studenog ove godine, a sve informacije mogu se dobiti na tel.837-466.

POčELO CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

U sinjskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo počelo je cijepljenje protiv gripe. Ispostavi je isporučeno 6 tisuća doza cjepiva koje će se rasporediti obiteljskim liječnicima, a cijepiti se može i u Zavodu za javno zdravstvo od 8 do 14 sati.
Cjepivo je besplatno za starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstveno osoblje, a cijena za ostale građane je 60 kuna.

SMOTRA FOLKLORA U NEORIćU

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, u Neoriću će se održati prva smotra uličnog folklora, u organizaciji Kulturno - umjetničkog društva «Ban Neorić». Cilj organizacije je popularizacija već zaboravljenih derneka.
Program će početi u 11,00 sati, a nastupit će kulturnoumjetnička društva iz Otoka, Radošića, Pakova Sela, Ogorja, Sinja, Vrlike i drugih mjesta, a predstavit će se i diplari te pjevači rere. Cijeli program odvijat će se na ulicama Neorića i neće biti protokolarnog dijela.

"IZBORI 2007."

Sjedište izbornih povjerenstava za grad Sinj je u zgradi Gradske uprave.
Određene su i kontakt osobe za gradove i općine.
Za Grad Sinj kontakt osoba je Mirjana Vučinović tel. 708 -622, za Grad Trilj Stipe Roguljić tel. 831 - 198,za Grad Vrliku Milan šabić tel. 827 - 240, za općinu Otok kontakt osoba je Zorica šentija tel. 835-088, za Hrvace Zoran Zorica tel. 829 - 005, a za općinu Dicmo Marko Vukas 837-466.

KRONIKA 92

PP SINJ, 30.10.2007.g., oko 10,00 sati, u KB Split je preminuo 46-godišnjak, koji je kao motociklist ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila 07.10.2007.g. u Sinju.
IZVOR: PU SD