Ponedjeljak, 31.10.2005.

BLAGDAN SVIH SVETIH

Pred nastupajući blagdan Svih Svetih od jutra je jači intenzitet prometa kroz grad Sinj. Tijekom dana moguć je i gušći promet na prilaznim cestama grada, a posebice u zonama mjesnih groblja - izvjestili su iz Hrvatskog autokluba.

Danas uoči blagdana Svih Svetih bit će zabranjen promet teretnim vozilima iznad 7 i pol tona ukupne dopuštene mase od 15 do 23 sata, sutra na sam blagdan zabrana prometa istoj kategoriji vozila je od 14 do 23 sat.

Svetkovina Svih Svetih u kršćanstvu se slavi od 8. stoljeća. Ona ima posebno značenje za vjernike, naime to je dan kada se slave znani i neznani svetci - ističe gvardijan Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Zoran Kutleša.

Fra Zoran Kutleša ističe i povezanost između svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana koji se obilježava 2. studenoga.

Sutra će se svete mise u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održavati će se po nedjeljnom rasporedu, dok će se svečana sveta misa na groblju svetoga Frane u sinju služiti u 15 sati.

Sveta misa na blagdan Svih Svetih u Karakašici će se služiti u 9 sati, u Lučanima od 10 i 30. U crkvi Nikole Tavelica u Brnazama u 10 sati , dok će misa na groblju Svetoga Nikole u Brnazama biti u 15 sati i 30 minuta.

PRODAVAONICE SUTRA OTVORENE OD 7 DO 13 SATI

Gradsko poglavarstvo odobrilo je rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan državnog blagdana Svi Sveti 1.studenog. Tako će prodavaonice koje su podnijele zahtjev Gradskom poglavarstvu sutra moći raditi od 7 do 13 sati.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Iz "Vodovoda i čistoće" stiže obavijest za korisnike grobnih mjesta na groblju svetoga Frane Sinju, a posebno u starom dijelu groblja da prijave svoja grobna mjesta i usklade ih sa evidencijama pogrebnog servisa "Vodovod i čistoća", kako bi se izbjegle sve nesuglasice oko pravnog korištenja grobnica.

UHBDDR-A ORGANIZIRA POSJET VUKOVARU

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata organizira putovanje na obljetnicu grada Vukovara. Plan organizatora je posjetiti gradove đakovo, Osijek i Ilok. U Vukovaru će predstavnici udruge položiti vijence i zapaliti svijeće pred spomenikom branitelja. Detaljnije informacije i upis zainteresiranih kod predsjednika sinjskog ogranka UHBDDR-a Ante Smolje

SPORT

Jučer je u Jastrebarskom održano prvenstvo Hrvatske u planinarskom trčanju. Ante Katić iz Atletskog kluba Otok od 80-tak atletičara koji su se natjecali stigao je prvi te je aktualni državni prvak u toj kategoriji natjecanja.

IZLOžBA SLIKA DUBRAVKE BABIć

Nakon velike monografske izložbe u splitskom zavodu HAZU, zagrebačka grafičarka Dubravka Babić izložila je svoje radove u Sinjskoj Galeriji Galiotović. Autorica se predstavila sa dvadesetak gvaševa srednjeg formata s temom Koride.

KINO DANAS

U gradskom kinu Sloboda još danas igra američka komedija "Herby" od 18 sati, dok je "Cindarella man" na programu od 20 sati.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas umjereno oblačno vrijeme, sa temperaturom zraka do 21 stupanj Celzijev.