Srijeda, 31.08.2011.

Škole ili dom umirovljenika?

Što će se sve graditi u prostoru bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju? Škola, sportska dvorana ili dom umirovljenika?
Poznato je kako je Vlada RH na svojoj 144. sjednici održanoj 3. kolovoza 2011. godine donijela Odluku o darovanju vojarne 'Ivaniša Nelipića' Gradu Sinju, a premijerka Jadranka Kosor tu je Odluku uručila gradonačelniku Ivici Glavanu 7. kolovoza, na dan 296. Sinjske alke. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Brnaze' pobjednici turnira UMN Sinj

Sinoć je pred prepunim igralištem kod gradskog kina odigrana završnica 18. turnira na male branke Sinj 2011. koji se igrao u sklopu ‘Dana Alke i Velike Gospe’.
U utakmici za 3. mjesto sastale su se ekipe Neredni 1950 iz Splita i ekipa Borčevo iz Glavica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

U nedjelju u Trilju 2.utrka lađa

TRILJ – U nedjelju će se u Trilju  održati  2. Prvenstvo cetinskih lađa.
Program započinje u 16 sati u gradskom parku predstavljanjem lađarskih ekipa, a tom prigodom se i otvaraju dani sv. Mihovila. Uz brojne natjecatelje, imat ćemo priliku vidjeti i revijalno-kostimirani, povijesni spust lađa što svakako daje svoj doprinos turističkoj ponudi grada Trilja. Kao i prošle godine, obala uz rijeku Cetinu bit će pretijesna za sve mještane i njihove goste. Zabava će se nastaviti u gradskom parku uz tamburaše i bogatu gastro-ponudu dalmatinske i slavonske kuhinje.

Dođite i uživajte!

Piše: Renata Vukas   

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sutra eko akcija

U sklopu projekta 'Zaštitimo Cetinu i njene pritoke' članovi ŠRD 'Cetina Sinj', UI 'Vitezovi', ŠU 'Pastrva' Trilj i braniteljska udruga 'Veterani 126. br. HV Sinj' organiziraju čišćenje rijeke i korita Cetine uzvodno od Trilja do spoja sa Rudom.
Sutra ujutro od 8 sati čistit će se obala i korito rijeke od odbačenih predmeta, naplavina i ostalog što ne pripada prirodnom okolišu. Pomoć u čišćenju mehanizacijom organizirat će Grad Trilj, odnosno Turistička zajednica. Ronioci će pregledavati i čistiti korito, a zemaljske snage prikupljati smeće uz obalu. Očekujemo pomoć i drugih udruga i ljubitelja prirode, jer Cetina je 'jedna i jedina' kraška ljepotica i hraniteljica Cetinskog puka. Informacije o akciji mogu se dobiti u TZ Grada Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Karamazov u Sinju

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' u Alkarskim dvorima sutra će koncert na gitari održati Edin Karamazov. Edin Karamazov je bosanskohercegovački glazbenik sa zagrebačkom adresom.
Jedan je od najpoznatijih europskih svirača lutnje i klasične gitare. Studirao je sviranje lutnje kod Smitha Hopkinsona na glazbenoj akademiji Schola Cantorum Basiliensis u Baselu. Nastupa zajedno s ansamblima kao što su: Hesperion, L'Arpeggiata, Hilliard Ensemble, Mala Punica, Orpheus Chamber Orchestra, kao i s umjetnicima kao što su Andreas Scholl, Maria-Cristina Kiehr, Arianna Savall i Sting. Godine 2006. u suradnji sa Stingom snimio je album klasične glazbe 'Songs from the Labyrinth', koji je postigao veliki uspjeh na ljestvicama.
Koncert će početi u 21 sat, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u knjižarama Duga i Axel. Organizator je Kulturno-umjetničko središte Sinj, a pokrovitelj Grad Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na autocesti A1, između čvora Gospić i tunela Sveti Rok na 183. km zbog dima je smanjena vidljivost na 150 metara. Vozače molimo za oprez.

Na ostalim se cestama vozi bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Zastoji su mogući u blizini turističkih središta na obali.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova su zatvoreni:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz prema Zagrebu.

Promet teče usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju, na dionici državne ceste D66 Barban-Most Raša.
IZVOR: HAK
...