Utorak, 31.08.2010.

Kronika 92

Sinjska policija jutros je zaprimila prijavu o krađi 21 stabljike ukrasnog grmlja iz dvorišta Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, koje je Centru darovalo javno komunalno poduzeće Vodovod i čistoća. Policija je obavila očevid, a u tijeku je potraga za nepoznatim počiniteljem.
Radni terapeut u centru Iva Kovačević kaže kako pretpostavlja da je sadnice isčupala odrasla osoba.

Obavijest

Glazbena škola Jakova Gotovca obavijestila je kako će se prijamni ispit u Sinju održati 06. rujna u 11,00 sati, i to za instrumente: klavir, truba, harmonika, klaniret, saksofon i violina. Prijmani ispit u područnim školama u Otoku i Trilju održat će se 06. i 07. rujna, u 15,00 sati, i to za glasovir, goratu, klarinet i harmoniku.

Obavijest

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 1. rujna, će, od 08,00 do 10,00 sati, doći će do prekida u snabdijevanju vodom u ulicama Put kuka, Karajkova lokva i Filipa Grabovca. Potrošače se mole za razumijevanje te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode

Sutra počinje nova pedagoška godina

Sutra, 1. rujna, počinje nova pedagoška godina. Većina djece na području Sinja svoje mjesto su pronašla u jednom od četiri vrtića na području grada. U dječji vrtić Bili cvitak i njemu pripadajuća četiri vrtića upisano je 586 djece, a na listi čekanja je još njih 46. Vrtić Blagovijest ove će pedagoške godine pohađati 46 djece, a liste čekanja nema. Privatni vrtić Čarobni pianino upisao je 75 djece, a 20–ak ih je na čekanju.
Neupisano je ostalo oko 65 djece, a neki od njih zasigurno će mjesto potražiti u novom privatnom dječjem vrtiću Koala u Brnazama, u kojem je za sada primljeno 30–ak djece.

6. Otvorena zabavna škola nogometa

Od danas, 31. kolovoza,  do subote na Sportskom centru „Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić" u Sinju održava se 6. Otvorena zabavna škola nogometa. Škola nogometa je namijenjena djevojčicama i dječacima od 5 do 13 godina.

Obavijest

Dječji vrtić „Bili Cvitak“ obavještava roditelje novoupisane djece o sastancima koji će se održati po slijedećem rasporedu:
01.rujna za vrtić Bili Cvitak u 17,00 jutarnje skupine i jaslice,a u 18 sati popodnevne skupine.
02.rujna za vrtić Maslačak u 17 sati, a za vrtić Potočnica u 18,30. 06.rujna za vrtić Alkarić u 17,00 a za vrtić Vrapčić u 18,30.Sastanci će se održati u prostorijama vrtića a iz uprave vrtića pozivaju sve roditelje na navedene sastanke.

Dječji vrtić Žabica iz Otoka obavijestio je kako s radom počinju sutra, 01. rujna, i to prema rasporedu: jutarnji program od 06,30 do 13,30, te popodnevni program od 13,30 do 18,00 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje se film „Čarobnjakov učenik“ sa Nikolasom Cageom u glavnoj ulozi.

Obavijest

Udruga za mali nogomet Sinj objavila je natječaj za dva mjesta u natjecateljskoj sezoni 2010./11. Prijave se primaju do petka, 03. rujna, na broj mobitela 098/932-6342.

Stanje na cestama

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj i sjeverozapadnoj hrvatskoj.
Tijekom dana gust promet, vožnja u koloni i zastoji mogući su duž Jadranske obale u blizini turističkih središta, u unutrašnjosti Istre, i na gradskim prometnicama.
IZVOR: HAK