Ponedjeljak, 31.08.2009.

SASTANAK RADNIKA DALMATINKE I STEčAJNOG UPRAVITELJA VEDRANA šEPAROVIćA

Tridesetak radnika Dalmatinke Nove jutros se okupilo pred tvornicom gdje su sačekali stečajnog upravitelja Vedrana šeparovića te mu još jednom kazali kako zahtijevaju da iz stečajnog tima isključi Franu Poljaka i njegove suradnike. Skupina radnika Dalmatinke Nove, koja se protivi stečaju tvornice, uputila je pismo predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću. U pismu radnici traže da ih predsjednik, što je prije moguće, primi na razgovor.

OBAVIJEST

Iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja obavještavaju studente i učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koriste subvenciju u međugradskom prijevozu na relaciji Sinj-Split kako potvrde o upisu u novu školsku godinu, odnosno akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja.

OBAVIJEST

Po ustaljenom radnom vremenu i dosadašnjem rasporedu od sutra, 1. rujna, s redovitim radom nastavlja dječji vrtić "Bili cvitak" u Sinju.

Dječji vrtić "žabica" iz Otoka s radom počinje u utorak 01. rujna. Djeca koja su upisana u jutarnji program u vrtiću mogu boraviti od 6,30 do 13,30 sati, a ona koja će pohađati poslijepodnevni program u vrtiću će biti od 13,30 do 18,00 sati.

KINO DANAS

Najnoviji nastavak filma o mladom čarobnjaku Harryju Potteru na repertoaru sinjskog kina bit će još samo večeras. Početak je u 20,00 sati

Trilj slavi nebeskog zaštitnika

Svečanim otvorenjem te izvedbom mjuzikla "Forever" HNK Split, u petak, 4. rujna u 19.30 sati, započet će ovogodišnji Dani svetog Mihovila u Trilju. Kulturna, zabavna, sportska i vjerska manifestacija u čast zaštitnika grada Trilja, trajat će do 30. rujna i bit će izvedena 23 programa.

U gradskom muzeju Tilurij, te u gradskog knjižnici i kinodvorani bit će postavljeno nekoliko izložbi, održat će se predavanja i predstavljanja knjiga i časopisa. Tako će 10. rujna profesor Martin Vrgoč i don Stipe Ljubas govoriti o kulturno-povijesnim znamenitostima triljskoga kraja i značenju lika svetog Mihovila.

U muzeju će od 17. do 25. rujna biti postavljena izložba Josipa Botterija-Dinija, a 21. rujna, također u prostoru muzeja, bit će otvorena izložba "Rimski vojni logor" o arheološkim istraživanjima na Gardunu.

U kinodvorani će 24. rujna biti predstavljanje knjige "Grotulja ljubavi" i četvrtog broja časopisa "Triljski most" o suvenirima te će biti postavljena izložba "Uniforme kroz povijest". Triljskoj publici i njihovim gostima predstavit će se i domaći kazališni i likovni amateri te kazališna družina "Ilirik" iz Splita sa scenskim uprizorenjem "Besjede rimskih mučenika".

U zabavnom dijelu programa nastupit će Neno Belan i Marijan Ban, klapa "Trilj" i njihovi gosti, limene glazbe Trilja i Solina, Triljske mažoretkinje s gostima, a 11. rujna u gradskom parku bit će održana pučka fešta pod nazivom "Večer ribe i folklora".

Tradicionalni robno-stočni sajam i dernek bit će 28. rujna, a središnji događaj je dan iza, na blagdan svetog Mihovila, kad će biti održana procesija ulicama Trilja i svečana sveta misa koju će predvoditi generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan čubelić.

Na blagdan će biti svečano otvorenje i blagoslov nove mrtvačnice na gradskom groblju. Od sportskih događanja, predviđeni su turniri u nogometu, košarci, rukometu i boćanju. Glavni organizator manifestacije je Grad Trilj, a suorganizatori su župa svetog Mihovila i brojne triljske kulturne i sportske udruge.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

SPORT

U derbi susretu prvog kola 3. Hnl jug u Hrvacama su nogometaši Dugopolja pobijedili domaći sastav s 4-1.

šPORTSKO DRUšTVO BISKO ORGANIZIRA MALONOGOMETNI TURNIR
Turnir traje od 6.9.2009. do 20.9.2009. Igra se sustavom 4+1, nagrađuju se i najbolji pojedinci.
NAGRADE:
1. mjesto: 6 000 kuna + pehar i zlatna medalja
2. mjesto: 4 000 kuna + pehar i srebrena medalja
3. mjesto: 2 000 kuna + pehar i brončana medalja
4. mjesto: pehar
Kotacije po ekipi iznose 300 kuna, a uplate je moguće izvršiti na žiro-račun: 2330003-1100389374 športsko društvo \"BISKO\". Prijave traju do 4.9.2009. (petak) do 19 sati, a isti dan u 20 sati je izvlačenje parova u prostorijama Osnovne škole Bisko. Informacije i prijave na brojeve 091 / 250-79-59, 091 / 954-64-41.