Petak, 31.08.2007.

SINDIKATI POZVALI RADNIKE DALMATINKE NOVE NA POSAO

Danas se ispred tvornice Dalmatinka Nova okupilo 300-tinjak radnika koje su predstavnici Nezavisnog i Samostalnog sindikata te predstavnika radnika pozvali na posao u ponedjeljak.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

U ponedjeljak će se održati 61. sjednica Gradskog poglavarstva za koju je predloženo 13 točaka dnevnog reda. Na sjednici je prijedlog zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje usluge idejnog i glavnog izvedbenog projekta nogostupa s javnom rasvjetom i prihvatom oborinskih voda od ulice Braće Radić, ulicom Put Pavića do Zorke Na klancu, Prijedlog Ugovora o sufinanciranju radova rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje Alkarskih dvora, Prijedlog Ugovora između grada Sinja i Autoprijevoza o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata za 2007/2008 godinu, Prijedlog Zaključka o sufinanciranju kupnje udžbenika za 2,3 i 4 razred srednje škole učenicima sa područja grada i druge zanimljive točke dnevnog reda.

OBAVIJEST

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja ove će školske godine, temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja, sufinancirati kupnju udžbenika učenicima 2., 3. i 4. razreda srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja. Pravo na sufinanciranje kupnje udžbenika imaju učenici kojima prihod po članu domaćinstva obitelji ne prelazi iznos od 700,00 kuna, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Novčani iznos kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrdit će Gradsko poglavarstvo na svojoj idućoj sjednici.
Prijave se primaju do 14. rujna, a ostale informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, u sobi br. 37 ili na tel. 708 - 619.

OBAVIJEST

Nezaposlene osobe zainteresirane za stručno osposobljavanje za zanimanja zidar, tesar i armirač, koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, još danas i sutra mogu se prijaviti svom savjetodavcu u ispostavi Zavoda. Uvjeti su najmanje završena osnovna škola, zdravstvena sposobnost, starost do 40 godina i prijava na evidenciji HZZ-a, koji osigurava sve troškove školovanja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas u 18 sati igra crtani film "Divlji valovi". Film je sinkroniziran na hrvatski jezik

SPORT

Danas počinje 13. memorijalni međunarodni rukometni turnir za kadetkinje, koji se održava u čast i spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Cetinskog kraja. Na turniru će nastupiti reprezentacije Hrvatske i Slovenije, selekcija Dalmacije te rukometni klubovi Podravka, Vukovar i Sinj. Pokrovitelj turnira je grad Sinj.