Petak, 31.07.2020.

Završeno 12. kulturno ljeto za djecuIzložbom dječjih radova u Sinju je jučer, 30. srpnja završeno 12. sinjsko kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je eto, a šta sad?’.
Izloženo je 130 radova koji su nastali na 3 različite radionice:
– radionica slikanja – na bajke braće Grimm ‘Matovilka’, ‘Zlatna guska’, ‘Snjeguljica i Ružica’ i ‘Jorinda i Joringel’ se slikalo, izrađivale su se lutke za kućno kazalište i velika slikovnica,
– na radionici šivanja uz terapeutsku priču Susan Perrow ‘Jogunasti poni’ i Puškinovu bajku ‘Ribar i ribica’ radio se bedž u obliku konja i izrađivale ribice, te su se šivale torbice za mobitele i hobotnice
– na kreativnoj reciklažnoj svaštari na terapeutske priče Susan Perrow ‘Bijela tratinčica’, ‘Gusjenica’ i ‘Leptir’ izrađivale su se tratinčice, gusjenice i leptiri.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba njemačkih ovčara u Sinju


U subotu, 1. kolovoza s početkom u 20 sati u Sinju će se održati specijalizirana izložba za pse njemačke ovčare, koju organizira Udruga njemačkih ovčara Split.
Izložba će se održati na pomoćnom igralištu na Gradskom stadionu, a do sada su prijavljena 123 psa. Izložbu i kerung sudi Dieter Oeser iz Njemačke.
Zbog epidemije virusa Covid 19 organizator se pobrinuo za pridržavanje svih epidemioloških mjera. 
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljena zbirka Kuletinovih djela ‘Sinjski alkari i druge skladbe’


Nakon predstavljanja knjige ‘Josip Kuletin – hrvatski intelektualac, skladatelj, rodoljub i mučenik’, autor fra Jozo Župić odlučio je prikupiti sve njegove note i tiskati ih u Zbirci koja bi bila na dobrobit hrvatske kulture. Upravo ta zbirka Kuletinovih djela ‘Sinjski alkari i druge skladbe’ sinoć je predstavljena u Franjevačkom klaustru u Sinju.  
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR