Petak, 31.07.2015.

Hodočašće hrvatske vojske, policije i braniteljaU subotu, 1. kolovoza 2015. prigodom velikog jubileja 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, u Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočaste hrvatski branitelji, pripadnici hrvatske vojske i policije.
Svetu misu u samostanskom dvorištu u 20.00 sati predvodit će vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Poslije svete mise bit će svečana procesija sa slikom Čudotvorne Gospe Sinjske prema Gospinom Gradu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

12. Tijarički dani komina, pure i bronzinaU organizaciji udruge ‘Pokrenimo Tijaricu’ u Tijarici se sutra, po dvanaesti put za redom održavaju Dani komina, pure i bronzina.
I dok se na pozornici tijaričke svečanosti kod OŠ Stjepana Radića bude odvijao kulturno umjetnički program, na ovoj jedinstvenoj kulturno-gastronomskoj manifestaciji upriličiti će se pripremanja starih i zaboravljenih jela na kominu i uz njega: kruha ispod peke, uštipaka, raštike, pure, juhe od pivca, spravljanje masla na starinski način, pečenje kukuruznog kruha tzv. kukuruze i drugih zaboravljenih delicija, koje će i sami posjetitelji moći kušati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Od petka do nedjelje “25. Alkarski padobranski kup”

Naredna tri dana Sinj će biti domaćin 25. Alkarskog padobranskog kupa koji se održava u organizaciji Aerokluba Sinj…
Samo natjecanje održavat će se od 31. srpnja (petak) pa sve do 2. kolovoza (nedjelja) na sinjskom Piketu, a s obzirom na to da bilježi već 25. izdanje, obvezna je stanica najboljim padobrancima iz Hrvatske.
Treba u svakom slučaju naglasiti kako se natjecanje održava u skoku na cilj, a kako je cilj u ovom slučaju “alka”, upravo po tome je postao jedinstven i prepoznatljiv i kao takav je postao pravi promotor Cetinske krajine.
Kao i ranijih godina i ove će se skakati padobranska “bara” u petak, “čoja” u subotu te “alka” u nedjelju. Svaki natjecatelj imat će po tri skoka, baš kao što je to slučaj i na pravoj Alki.
Natjecanja će početi u jutarnjim satima, već iza osam sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR