Srijeda, 31.07.2013.

Izložba Borisa Ljubičića

Nakon Zagreba i Splita, u Sinju će biti postavljena izložba ‘Dizajn projekt: VIII mediteranske igare Split 1979′, autora Sinjanina Borisa Ljubičića.
Izložba se fokusira na jedan od najambicioznijih i najkompleksnijih dizajnerskih zahvata svog vremena – dizajn vizualnog identiteta međunarodne sportske manifestacije VIII mediteranskih igara.
Projekt vizualnog identiteta Mediteranskih igara u Splitu 1979. rađen je s namjerom da trajno promijeni standarde i prioritete grafičkog dizajna u tadašnjoj državi i šire. Njegova osnova i polazište bio je novi znak Igara dizajnera Borisa Ljubičića, koji je usvojen tek nakon tri uzastopna natječaja, te je nadišao okvir koji je za njega bio predviđen i postao trajnim službenim znakom svih Mediteranskih igara od tada do danas.
Izložba ‘Dizajn projekt: VIII mediteranske igre, Split 1979′ u Alkarskim dvorima bit će otvorena 2. kolovoza, a moći će se razgledati nekoliko dana.
Organizatori/sponzori izložbe: Hrvatsko dizajnersko društvo, Ministarstvo kulture RH, Muzej grada Splita, Studio international.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras koncert Klape Sinj i gostiju

Tradicionalni koncert Klape Sinj i gostiju, koji se održava u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, održat će se večeras u 22 sata u Alkarskim dvorima.
Gosti klape Sinj ove su godine ženska klapa Luna, Inga Romac Šarić, Mirjana Živalj, Iva Ajduković, Ivana Radan, mladi gitarist Natan Zlodre i Marija Cvrlje Radović, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Županijskoj smotri dramskih amatera 2012. i 2013. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR