Utorak, 31.07.2012.

Ovog vikenda - najveća proslava Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja u ČavoglavamaOstalo je još samo nekoliko dana do održavanja najveće proslave Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Dana Hrvatskih Branitelja Čavoglavama. Budući da ova tradicionalna i popularna proslava ima čvrste i rekordne posjete i ove se godine očekuje vrlo velik broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Vjerski, glazbeni, sportski i etno program u Čavoglavama sačinjen je od:

10:00h Sv. Misa za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana (u crkvi sv. Ilije u Kljacima)

16:00h Bikerski defile Drniš – Čavoglave

19:00h Mimohod povijesnih postrojbi HV-a

17-21h Etno program (pored crkve)

17-19h Sportski program (malonogometne utakmice na školskom igralištu)

19:00h Viteška igra Kumpanjija iz Smokvice - 19:30h Edukativno predavanje o „Oluji“ (na školskom igralištu)

20-21h Sportski program (malonogometne utakmice na školskom igralištu)

21:00h  veliki koncert – NASTUPAJU: Thompson, Željko Bebek, Opća Opasnost, Mate Bulić

24:00h vatromet

Uz to u Čavoglavama će se cijeli dan održavati i nastupi mažoretkinja, limene glazbe i tamburaških sastava.

Film 'Zavjet hrvatskog branitelja'

'Zavjet hrvatskog branitelja – obrana Hrvatske i Rame' naziv je dokumentarnog filma, HRT-ovog snimatelja Ante Marića, koji će biti prikazan večeras u Alkarskim dvorima. Organizator promocije je snimatelj Petar Malbaša, a pokrovitelj Grad Sinj. U prigodnom programu nastupit će župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivčević, predstavnici sinjskog i ramskog samostana, braniteljskih i civilnih udruga, te predstavnici VAD-a. U glazbenom dijelu nastupit će Dražen Žanko, Mate Bulić, Marko Perković Thompson i Mješoviti zbor Grada Sinja.
Početak programa je u 20,30 sati
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'15 godina Sinjskih mažoretkinja'

Sinoć je u galeriji Galiotović u Sinju otvorena izložba KUU 'Sinjske mažoretkinje' pod nazivom '15 godina Sinjskih mažoretkinja'. Otvaranje izložbe izazavalo je pravo oduševljenje među posjetiteljima, a prostor u galeriji jednostavno je bio pretjesan za sve koji su željeli ući. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras 'Mikrofon je vaš'

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' na košarkaškom igralištu kod kina večeras će se održati tradicionalni festival pjevača amatera 'Mikrofon je vaš'. Na festivalu će nastupiti 18 izvođača, koji će izvoditi domaće i strane hitove. U pauzi između nastupa natjecatelja i proglašenja pobjednika prema glasovima publike i žirija nastupit će sinjski bend Maršal. Program će početi u 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba u Muzeju CK 'Jantar i koralji'U okviru kulturne manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2012.', večeras u 20 sati u Muzeju Cetinske krajine u Sinju bit će otvorena izložba 'Jantar i koralji'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR