Nedjelja, 31.07.2011.

Mlada misa fra.Lukice VojkovićaOTOK – danas je bio veliki dan u župi svetog Luke u Otoku. Naime,svoju prvu mladu misu je rekao fraLukica Vojković, koji nakon 10 godina “suše” nastavlja dugu tradiciju svećeništva u ovoj župi koja ima epitet “Malog Vatikana” zbog velikog broja svećenika i redovnica. Procesija se prema crkvi svetog Luke spustila iz Lukičina naselja Strana, a sve u dobrom raspoloženju uz molitvu  i pjesmu. Na začelju procesije se nalazio naš današnji slavljenik, kojemu se i sunce s neba pomalo smješkalo.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Koncert klape Sinj i gostiju

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' večeras će u Alkarskim dvorima svoj tradicionalni koncert održati klapa Sinj. Koncert će početi u 21 sat, a kao gosti nastupit će klapa Cambi i Mladen Biočina. Od organizatora koncerta saznajemo kako su sve ulaznice rasprodane jučer ujutro.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Međunarodni dan antike u Sinju

Danas će se u Sinju, na Trgu dr. Franje Tuđmana od 20 sati održati 'Međunarodni dan antike Sinj 2011.'
Podsjećamo, zbog jakog nevremena prošle nedjelje odgođena je ova zanimljiva manifestacija koju je organizirala udruga 'Gaj Liberije'. Na večerašnjoj priredbi odigrat će se revijalna utakmica između Rimljana i Delmata, a također će nastupiti i žudije iz Imotskog te trbušne plesačice iz Kaštela. Prije toga, u 19 sati ispred hotela Alkar sudionici priredbe krenut će u mimohod užim središtem grada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kulturno-turistički potencijal Sinjske alke i lokalni razvojUoči 296. alkarskih svečanosti, Udruga studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Publius organizirala je  dvodnevni seminar na temu Kulturno-turistički potencijal Sinjske alke i lokalni razvoj. Projekt se realizira u sklopu ovogodišnjih Dana Alka i Velike Gospe i pod pokroviteljstvom Grada Sinja. Seminar se održao u prostorijama Alkarskih dvora u Sinju.

Po riječima Jakova Žižića voditelja ovog projekta, seminar je pružio stručnu podlogu za razvoj kulturnog turizma i optimalno gospodarsko iskorištavanje Sinjska alke kao iznimnog kulturno-turističkog resursa. U dva dana zainteresirana javnost poslušala je predavanja stručnjaka za stvaranje uspješnih kulturno-turističkih programa.

Joško Stella, županijski pročelnik za turizam, održao je predavanje o Planu razvoja kulturnog turizma Splitsko-dalmatinske županije, dok je Vladimir Resner, samostalni umjetnik koji je osmislio mnogo brendova, u zanimljivom predavanju, govorio o brendu i novom brendu „U sridu“.

Razgovor s maestromTradicionalni koncert u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' u nedjelju će održati Klapa Sinj. Bio je to povod za razgovor s njenim voditeljem Mojmirom Čačijom. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

VELIKA GOSPA - SINJ 2011.

VELIKA GOSPA - SINJ 2011. 
1. VIGILIJA, 14. kolovoza
- 8 sati - sv. misa na Gradu
- 8.30 sati - početak cjelodnevnog euhar. klanjanja na Gradu
- 18 sati - sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana (predvodi don Tonći Matulić)
- 22 sata - molitveno bdijenje na Gospinu Gradu (predvodi dr. fra Ante Čovo)

2. SVETKOVINA VELIKE GOSPE, 15. kolovoza
- 4 sata - sv. misa Zornica (u Svetištu)
- 5 do 8 sati - sv. mise u Svetištu (svakih pola sata)
- 7 sati - sv. misa na Gradu
- 9.30 sati - procesija i svečana sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana (predvodi mons. Marin Barišić, nadbiskup)
-  16 sati - sv. misa na Gradu
-  18 sati - večernja sv. misa na Trgu dr. F. Tuđmana (predvodi fra Željko Tolić, provincijal)

3. ISPOVIJEDANJE U SVETIŠTU
-    Od 6.30 do 12 sati i od 17 do 20 sati (devetnica)
-    Cjelodnevno ispovijedanje (na Svetkovinu)

4. MISA ZAHVALNICA NA GOSPINU GRADU, 16. kolovoza u 7 sati

5. MISA I POSVETA DJECE GOSPI SINJSKOJ, 21. kolovoza u 18 sati
 
...