Subota, 31.07.2010.

PROSLAVA - 2010. Raspored hodačašća i kulturnih događaja

31. srpnja – 22. kolovoza 2010.

Subota - 31. srpnja
Dubrava-Sitno Gornje - 10.30 sati

Nedjelja - 1. kolovoza
Dicmo – 8.00 sati
Trilj/Košute; Vojnić/Gardun - 9.00 sati
Misa za članove Viteškog alkarskog društva - 11.30 sati
Otvaranje Porciunkulskog oprosta u Svetištu - 12.30 sati

DEVETNICA GOSPI SINJSKOJ (6. - 14. kolovoza)
18.20 sati-Krunica i molitva devetnice
19.00 sati-Večernja misa  (predvode: mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački i o. Frano Prcela, OP)
06.30–12.00 sati-Ispovijedanje
17.00–20.00 sati-Ispovijedanje...

7. "Dani komina, pure i bronzina“

U organizaciji Udruge „Pokrenimo Tijaricu“ paljenjem vatre na otvorenom sinoć su u Tijarici otvoreni 7. „Dani komina, pure i bronzina“. Danas, 31. srpnja, u večernjim satima nastupaju brojna KUD iz Hrvatske i BiH i Slavonski tamburaši, nakon kojih će koncert održati grupa Dalmatino.

10. moto susret

U organizaciji moto-kluba Streetrunners na sinjskom Hipodromu  održava se 10. moto susret. Oganizatori su i za danas pripremili zanimljiv moto i glazbeni program.

Obavijest

Glumci HNK Split večeras će na Vrličkoj česmi izvesti operu „ERO S ONOGA SVIJETA“. Početak je u 21,00 sat.

"Dani Alke i Velike Gospe 2010."

U okviru Dana alke i velike Gospe, u organizaciji Udruge S.K.U.P od 10 sati u pivnici D.C.D.M održava se manifestacija „Dan knjige“.

Otvaranje izložbe fotografija “Žene dalmatinske zagore“, koja će biti postavljena u Galeriji Galiotović bit će večeras u 20,00 sati.

Sat kasnije u Alkarskim dvorima koncert će održati Gradska glazba Sinj.

Za danas najavljeni padobranski kup odgađa se za 21. kolovoza.

                                                        
Pobjednici košarkaškog turnira u Sinju, uzrasta dječaka rođenih 1998. godine su Š.K. Dražen Petrović iz Šibenika. Turnir se nastavlja sutra, 1. kolovoza, u 17,00 sati, kada će se natjecati dječaci rođeni 1996. godine.

Održan radni sastanak rukovodstva PU S-D u gradu Sinju

Načelnik PU S-D Josip Bukvić, zamjenik  načelnika Ivo Labrović, načelnik Sektora policije Slobodan Marendić i načelnica PP Sinj Vjera Malbaša sudjelovali su na radnom sastanku u Uredu gradonačelnika grada Sinja u vezi priprema za obilježavanje 295. Sinjske alke i blagdana Velike Gospe.
Sastanku su bili nazočni gradonačelnik grada Sinja Ivica Glavan, gvardijan fra Božo Vuleta i predstavnici Alkarskog viteškog društva na čelu s Dinkom Bošnjakom.
I ove godine očekuje se nazočnost državnog vrha, predstavnika  diplomatsko-konzularnog zbora, kao i velik broj domaćih i stranih posjetitelja.
Između ostalog dogovoreno je i zajedničko djelovanje policije sa službama grada Sinja tijekom održavanja navedenih događaja.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Promet je pojačan na autocesti A1 u oba smjera. U smjeru mora prema naplati Lučko već se od čvora Jankomir prometuje usporeno i u koloni. Cijelom dionicom autoceste Zagreb- Bosiljevo u oba smjera vozi se u koloni, uz česte zastoje. Zbog mokrog kolnika vozače upozoravamo na dodatni oprez, podsjećamo ih da voze s uključenim svjetlima i održavaju propisani razmak između vozila. Također, vozačima skrećemo pažnju da voze desnim, voznim trakom, kako bi se protočnost poboljšala. Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 4 km. Zbog gužve na naplati Lučko prometna policija povremeno preusmjerava vozila na izlaz Demerje. Na izlazu Trakoščan kolona je oko 2 km.
Pojačan je promet i na istarskom ipsilonu u oba smjera, a kolona u smjeru graničnog prijelaza Kaštel i Plovanija je 9 km. Od tunela Učka na riječkoj obilaznici kolona je oko 8 km u smjeru Rijeke.

Usporenu vožnju u koloni vozači mogu očekivati i na jadranskoj magistrali na riječkom, šibenskom i splitskom području, a osobito na dionici Dupci-Makarska, na izlazu Ravča na A1 kolona seže do Zagvozda.
Na jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Senja zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu). Zbog jakih udara vjetra na autocesti A1, od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 80 km/h.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
IZVOR: HAK