Utorak, 31.07.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U Gradskoj vijećnici upravo je počela 20. sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom redu je 16 točaka od kojih izdvajamo Izviješće o obavljenoj reviziji financijskih izviješća i poslovanja grada za 2006. godinu, prijedlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području grada Sinja te izviješća Poduzetničkog centra, Kamička, Vatrogasne postrojbe sinj i Kulturno umjetničkog središta.

292. SINJSKA ALKAAlkarski vojvoda Ivan čikara odredio je 17 alkara kopljanika koji će se natjecati na ovogodišnjoj 292. alci .
To su: Tonči Bešlić, alajčauš i njegov zamjenik Ivo Zorica, Kristian Bikić, Nenad Bikić, Hrvoje Filipović-Grčić, Ivica Filipović-Grčić, Denis Gugić, Dušan Ivandić, Davor Jadrijević, Andrija Hrgović, Jakov Jerkan, Joško Marić, Ante Poljak, Tino Radanović, Ante Runje, Mario šušnjara i debitant Petar Tomašević.
Vojvoda je odredio i svog pobočnika Nenada Marića, barjaktara Boška Vladovića i četvoricu pratitelja barjaka: Alena Filipovića-Grčića, Franu Ivkovića, Antu Zoricu i Juru Domazeta.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."U Galeriji Galiotoić sinoć je svečano otvorena retrospektiva radova kipara i slikara Ive Filipovića-Grčića, koja se može pogledati od 10 do 12 te od 18 do 22 sata.

Otvorena je izložba sinjske umjetnice Nine Lovrić. Slikarica se predstavila prvi put sa 17 slika u tehnici ulje na platnu, s motivima Sinjska Alka i čudotvorna Gospa Sinjska. Izložba je postavljena u Vrličkoj 6 i moći će se pogledati do 16. kolovoza.

Večeras na Trgu kralja Tomislava u 21 sat u sklopu Dana Alke i Velike Gospe biti će koncert Gradske glazbe.

U palači Tripalo otvorena je izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević po nazivom «Već viđeno». Umjetnica se predstavili sa 35 djela s motivima Sinja, Alke i Cetinskog kraja. Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza, od 9,00 do 13,00 te od 18,00 do 24,00 sata.

KINO DANAS

U sinjskom kinu od večeras se prikazuje film «Harry poter i red feniksa» koji će igrati u dva termina od 18 do 20 sati i 45 minuta.