Ponedjeljak, 31.07.2006.

ZAVRšNE PRIPREME ZA SINJSKU ALKU



Posljednji je tjedan priprema za ovogodišnju 291. alku. Ozračje viteštva i junaštva iskazano je u dosadašnjem dijelu druženja alkara, istaknuo je predsjednik uprave VAD-a Dr Stipe Jukić.
Kad bi alka bila danas, mogla bi se održati što se tiče kvalitetnih priprema i zainteresiranosti. No ostaje nekoliko dana za finalizaciju organizacijskog dijela, smještaja i slično, ističe predsjednik Jukić i da vlada prava jagma za ulaznicama i dolazak na 291. alku.

Ove godine alkarski vojvoda Ivan čikara odabrao je i dva debitanta. To su Kristijan Bikić i Tino Radanović. Alkari su: alajčauš Tonći Bešlić, te Nenad Bikić, Ivica Filipović-Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Darko Jadrijević, Jakov Jerkan, Joško Marić, Ante Poljak, Nenad Marić, Ante Runje, Mario šušnjara, Mladen Vučković i zamjenik Alajčauša Ivo Zorica.
Dodajmo kako je vojvodin ađutant Petar Tomašević, a dugogodišnji alkar Boško Vladović od ove alke je na mjestu barjaktara. U njegovoj pratnji bit će Alen Filipović Grčić, Jozo čačija, Ante Zorica i debitant Frano Ivković.

Prilikom odabira alkara kopljanika vojvoda Ivan čikara posebno se zahvalio Draganu Malbaši, inače dugogodinjem alkaru i višegodišnjem barjaktaru, na dosadašnjem sudjelovanju u alkarskim svečanostima.

Danas poslijepodne u 18 sati arambaša Ivo Vukasović izvršit će prozivku momaka u momačkoj četi. Ona će se alkarima priključiti sutra na trkalištu između druge i treće trke.
Arambaša Vukasović kaže kako se i ove godine od momaka traži disciplina red i profesionalno držanje dostojno pradjedova te ponašanje koje dolikuje alkarskom momku.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sutra će bez struje biti potrošači u naseljima Hrvace zaseok Radani Zelovo Sinjsko i Zelovo Splitsko. Iz sinjskog HEP-a najavljuju radove na električnim postrojenjima od 8-14 sati.

SPORT

Juniori i seniori Tekstilca pripremaju se za početak naredne sezone. 1. kolovoza započinje priprema igrača te Uprava poziva igrače sutra u 18 sati na dogovor.

U sklopu programa "Dana Alke i Velike Gospe" u Glavicama je održan 14. tradicionalni pionirski turnir pod pokroviteljstvom Grada Sinja. 28 ekipa od 91. do 95. godišta sudjelovalo na na turniru, a momčad Junaka 1991. godište u finalu bila bolja od Glavica 2-1.
Uzrast 1993. najbolji je bio Vranjički Omladinac koji je u finalu svladao Glavice 5-0.
Kod najmlađih nogometaša rodjenih 1995. trijumfirao je također Omladinac pobjedivši u finalnom susretu ekipu OSK-a 2-1.

VRIJEME

Pretežno sunčano i sparno. Poslijepodne moguća naoblaka s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura zraka i danas do 36 stupnjeva Celzijevih.