Srijeda, 31.05.2017.

Radionica patchworka


U četvrtak, 1. lipnja, Udruga Srma organizira radionicu patchworka.
Radionica će se održati u vremenu od 17,30 do 19 sati u Galeriji Galiotović, 3. kat, Brnaška 44.
Kreativne radionice su namijenjene za žene, za članice Udruge umirovljenika Sinj i za druge umirovljenice. Poduka je besplatna, a potrebno je ponijeti razna platna, iglice i konce.
Dođite i naučite jednu od najljepših tehnika šivanja i dobro se zabavite!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Građevinsko zemljište, Sinj, Miletin, 500 m2

Sinj, Miletin. Prodajemo tri građevinske parcele na vrlo atraktivnoj lokaciji Miletin južna strana u mirnom okruženju. Parcele su površine oko 500 m2. s cjelokupnom infrastrukturom. Parcele su neposredno jedna uz drugu te postoji mogućnost povezivanja.
Opširnije...

U Galeriji Sikirica rumunjsko-češki film ‘Mon Amour’


Kulturno umjetničko središte Sinj i Kinedok nastavljaju s ovogodišnjim programom projekcija dokumentarnih filmova u Galeriji Sikirica.
Sutra, 01. lipnja s početkom u 20 sati u potkrovlju Galerije Sikirica prikazivat će se rumunjsko-češki film autora Alexandrua Belca ‘Mon Amour’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 26. obljetnice ‘Cro angelsa’


Prigodnim programom sutra će se u Dicmu obilježiti 26 godina od formiranja 2. bojne 4. brigade ZNG-a.
Program će početi u 9,30 sati okupljanjem pripadnika postrojbe i gostiju ispred zgrade općine.
Nakon toga u crkvi Sv. Jakova služit će se misa za poginule i umrle pripadnike postrojbe. Nakon svečane euharistije, kod središnjeg križa na dicmanjskom groblju položit će se vijenci i zapaliti svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu. Svečanost obilježavanja 26. godišnjice ‘Cro angelsa’, koje se ove godine obilježava pod pokroviteljstvom Općine Dicmo, nastavit će se prigodnim druženjem u obližnjem restoranu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježen Dan branitelja Sinja i cetinskog kraja


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju je jućer obilježen Dan branitelja Sinja i cetinskog kraja.
Sudjelujući u postrojbama HV-a i MUP-a tijekom Domovinskog rata 103 Cetinjana položila su svoje živote na oltar Domovine. Obilježavanje sjećanja na njihovu žrtvu organizirali su Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine i Grad Sinj. Na spomen obilježje ispred Gradske uprave vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi obitelji poginulih branitelja, saborski zastupnici Ivan Šipić i Miro Bulj, predstavnici Županije splitsko-dalmatinske, jedinica lokalne samouprave s područja Cetinskog kraja, Viteškog alkarskog društva, HDZ-a, Nezavisne liste dr. Jadrijevića i MOST-a te brojni drugi građani. Molitvu odrješenja molio je sinjski župnik fra Perica Maslać, a Damir Župić je na trubi intonirao himnu ‘Lijepa naša’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Glasujte za Mateu Pletikosić u izboru za najbolju u rukometnoj Europi


Bivša igračica ŽRK-a Sinj Matea Pletikosić nominirana je za najbolju mladu srednju vanjsku Europe, a svojim glasom i vi možete pomoći…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR