Petak, 31.05.2013.

22. rođendan Hrvatskih anđela

Prije 22 godine, točnije 01. lipnja 1991. godine, formirana je 2. bojna 4. brigade ZNG - a. U Trilju se postrojilo 105 dragovoljaca Cetinskog kraja, Hercegovine i drugih područja Dalmacije. To je bio početak velikog ratnog puta ove slavne postrojbe.
Tim povodom danas i sutra na prigodan način obilježiti će se sjećanje na 2. bojnu. Poslijepodne od 18,00 sati u crkvi sv.Luke u Otoku služit će se misa zadušnica za poginule pripadnike ove postrojbe kao i za sve branitelje s područja općine Otok koji su svoje živote dali u obranu domovine.
Sutra u 9 sati kod spomenika hrvatskim braniteljima Domovinskog rata ispred zgrade gradske uprave, položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a nakon toga od 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ispitivanje sustava za uzbunjivanje

Sukladno članku 14. Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva («Narodne novine», broj 47/2006.) i članku 2. Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o postupku izbunjivanja stanovništva („Narodne novine“ broj 110/11), svake prve subote u mjesecu u 12 sati nadležni centri 112 i pravne osobe imaoci sustava za uzbunjivanje će isprobavati sustave za uzbunjivanje korištenjem znaka za uzbunjivanje «PRESTANAK OPASNOSTI», tj. jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekunda.Županijski centar 112 Split i svi drugi imaoci sustava za uzbunjivanje na području Županije će 01. lipnja 2013.g. i nadalje svake prve subote u mjesecu izvršiti ispitivanje sirenskih sustava s početkom u 12 sati.
Ovim putem obavješćujemo stanovnike naše Županije da, kada u prvu subotu u mjesecu čuju zvuk sirene jednoličnog tona u trajanju od 60 sekundi, ostanu mirni, jer se radi o ispitivanju elemenata sustava za uzbunjivanje koje je nužno zbog učinkovitog održavanja sustava.
Svim stanovnicima Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čaporice: Teška prometna nesreća

Jutros oko 4,40 sati na državnoj cesti D60 Trilj – Cista Provo, u mjestu Čaporice na predjelu Bračka strana, dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj su teške tjelesne ozljede zadobili 24-godišnjak i 28-godišnjak sa sinjskog područja.Prema informacijama iz policije, došlo je do sudara osobnog vozila i cisterne bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka. Teško su ozlijeđene dvije osobe iz osobnog vozila, te su zadržane u KBC-u Split.
Očevid na mjestu nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika, a u izvlačenju unesrećenih sudjelovali su sinjski i triljski vatrogasci. Zbog očevida cesta je bila zatvorena za sav promet do 8,20 sati nakon čega je otvorena jedna kolnička traka, pa se promet odvija uz privremenu prometnu regulaciju.
0d 12,15 otvorena su oba kolnička traka.
IZVOR: WWW.FERATA.H