Četvrtak, 31.05.2012.

Izlaganje dr.sc. Maje Poljak

Udruga Cjelovit život će večeras, 31. svibnja, u 20 sati u Dvorani Čudotvorne Gospe Sinjske upriličiti izlaganje nove sinjske doktorice znanosti Maje Poljak na temu Vjera i razum u filozofiji bl. Johna Henryja Newmana.
Na tribini će biti govora kako u vremenu visoke tehnologije prepoznati dosege i kako spojiti vjeru i razum, a predstavljači će biti prof. Tatjana Kovač-Lovrić i mr. Mislav Cvitković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 21.godišnjice Hrvatskih anđela

Prije 21.godinu, točnije 01.lipnja 1991. godine, formirana je 2. bojna 4. brigade ZNG - a. U Trilju se postrojilo 105 dragovoljaca iz Cetinskog kraja, Hercegovine i drugih područja Dalmacije. To je bio početak velikog ratnog puta ove slavne postrojbe.
Tim povodom sutra će se prigodno obilježiti dan formiranja ove postrojbe. U 09,00 sati kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata ispred zgrade gradske uprave položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a nakon toga u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vijesti iz VAD-a

Izdavanje poštanske marke s motivima Alke i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske

Jedan od planiranih projekata Viteškoga alkarskog društva Sinj povodom obilježavanja 300. obljetnice Alke 2015. godine je izdavanje redovite poštanske marke s motivima Sinjske alke i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.
Inicijativu Viteškoga alkarskog društva Sinj podržala je Hrvatska pošta koja će u svoj program izdavanja poštanskih maraka za 2015. godinu uvrstiti temu Sinjske alke, a u sklopu projekta „Hrvatska nematerijalna kulturna baština“ (pod zaštitom UNESCO-a).
Razmotrit će se i mogućnost izdavanja poštanske marke na temu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske – ili za 2015. godinu ili u okviru serije maraka posvećenih marijanskim svetištima u Hrvatskoj.

Literalni, likovni, foto i filmski natječaj na temu Alke
Na inicijativu Viteškoga alkarskog društva Sinj jučer je u Alkarskim dvorima održan sastanak s predstavnicima dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Cetinske krajine, a u vezi s raspisivanjem literalnoga, likovnoga, foto i filmskoga natječaja na temu Alke, što je jedan od planiranih projekata Društva povodom obilježavanja njene 300. obljetnice 2015. godine.
Cilj projekta je animirati djecu i mlade da što više nauče o kulturnoj baštini svoga kraja i daju svoj doprinos proslavi 300. obljetnice Alke.

Na sastanku je nazočilo 13 predstavnika osnovnih škola i dječjih vrtića. Planira se da se projekt proširi na srednje škole i studente.
Prijedlog su podržali svi nazočni. Iznijete su razne ideje koje će se konkretizirati na sljedećem sastanku početkom mjeseca rujna 2012.

IZVOR: WWW.FERATA.HR