Utorak, 31.05.2011.

Predstavljanje programa Agencije za mobilnost i programe EU MLADI NA DJELU i CJELOŽIVOTNO UČENJE

Sutra, 1. lipnja 2011., u Sinju, Udruga MI iz Splita, kao kontakt točka Agencije za mobilnost i programe EU održat će prezentaciju programa Agencije za mobilnost i programe EU  i to programa Mladi na djelu i Programa za cjeloživotno učenje.
Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
...

Kino danas

Danas se u sinjskom kinu s početkom u 20,00 sati prikazuje film "Brzi i žestoki 5".

skupština Kluba liječenih alhoholičara

Jučer je održana redovita izvještajna skupština Kluba liječenih alhoholičara Sinj.
Nakon što su podnesena izviješća o radu i financijsko izvješće za 2010 godinu, dodijeljena su priznanja apstinentima i onima koji pomažu rad kluba.
Priznanja za jednu godine apstinencije dobili su Mladen Marović, Stanko Ćosić, Dujo Galić, Damir Budimir, Dušan Blajić, Ante Štimac i Aljoša Vuletić. Za pet godina apstinencije priznanja su dobili Željko Bulj, Tade Liović i Ivan Koprčina. Posebno priznanje za 40 godina apstinencije od alhohola dodjeljeno je predsjedniku kluba Nikoli Kovačeviću.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Natjecanja u boćanju

U susretu 14. kola 2. Hrvatske boćarske lige boćari Otoka poraženi su na gostovanju kod HE Dubrovnbik 16:6. 
U prvoj županijskoj ligi Toni Benz i Sinj igrali su bez pobjednika 11:11 dok je susret u Turjacima između Pržine i Trilja odgođen. Mačkula je s visokih 19:3 pobjedila Stivan u susretu 3.županijske lige. U istom natjecanju Sinjal je poražen od Salone 5:17.
U susretu 3. boćarske lige Bitelić je kao gost pobjedio Potravlje 13:9.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Posvuda se vozi uz povoljne vremenske prilike.
Na dionicama gdje traju radovi upozoravamo vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1 između Gračaca i Knina, zbog radova od križanja za Očestovo do Pađana. Obilazak: Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obrnuto.

Na autocesti A 1 od vijadukta Božići do sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno, a brzina je ograničena na 60 km/h.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1 do čvora Trakoščan.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je izlazni krak na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba. Večeras, 1. lipnja, od 00,00 do 2 sata na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba bit će zatvoren i ulazni trak.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.
IZVOR: HAK
...