Ponedjeljak, 31.05.2010.

Uskoro sastanak predstavnika Grada Sinja i zainteresiranih poljoprivrednika za zakup državnog zemljišta

Iako je grad Sinj nakon sastanka s zainteresiranim poljoprivrednicima za zakup državnog zemljišta uputio ministarstvu poljoprivrede očitovanje o tome može li se usitniti postojeće parcele radi interesa povrćara, gostujući u temi dana danas, 31. svibnja, sinjska dogradonačelnica Elena Perković Paloš kazala je da je ministarstvo odgovorilo na način da se postupa po ranijim  zadatim propisima i zakonskim odredbama. Temeljem toga vrlo skoro održat će se još jedan sastanak predstavnika grada i zainteresiranih poljoprivrednika.

Voditelj sinjskog Doma zdravlja dr. Ante Prolić danas se u Zagrebu sastao sa ministrom zdravstva Darkom Milinovećem

Voditelj sinjskog Doma zdravlja dr. Ante Prolić danas, 31. svibnja,  se u Zagrebu sastao sa ministrom zdravstva Darkom Milinovećem, s kojim dogovara realizaciju opremanja i uređenja sinjskog rodilišta. Na sastanku je sudjelovao i v.d. ravnatelja županijskog Doma zdravlja dr. Dragomir Petric te voditelji ispostava Doma zdravlja u kojima je zabranjeno obavljanje rodilišne djelatnosti.

Održao predavanje o natjecateljskom oranju

U sinjskoj vijećnici Dario Padro održao je predavanje o natjecateljskom oranju. Predavanje je organizirala Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije. Predavanje je organizirano s ciljem što bolje pripreme za nadolazeće natjecanju u oranju i popularizaciji ovih poljoprivrednih aktivnosti.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 1. lipnja, u vremenu od 09,00 do 14,00 sati bez isporuke el.energije bit će potrošači na području naselja Jabuka-zaseoci Sikirice i Grubišići. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju

Obavijest

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine obavještava svoje članove kako će 19. lipnja realizirati program rada Udruge “Duhovne aktivnosti“ gdje će se posjetiti svetište Vepric, a prilikom posjete gradu Omišu bit će druženje u izletištu Radmanove mlince. Sve informacije i pšrijave do 14 lipnja provode se u prostorijama Udruge na Trgu dr.Franje Tuđmana.

Obavijest

Zbog radova na dogradnji zapadnog kolnika državne ceste D-1 brza cesta Solin-Klis biti će zatvorena za sav promet danas od 18,00 – 18,30 sati; sutra od 09,00-9,30 i od 18,00-18,30, te u srijedu od 9,00-9,30 i od 18,00-18,30. Obilazni pravac je stara kliška cesta.

Općinski sud u Sinju odbacio je privatnu tužbu protiv sindikalnih čelnika Autoprijevoza Ante Buljana i Veljka Nasića, novinara Tonija Paštara, vijećnika Mira Bulja te čelnika HNS-a Hrvace i Dicmo Ante Jankovića i Hrvoja Radanovića

Općinski sud u Sinju odbacio je privatnu tužbu protiv sindikalnih čelnika Autoprijevoza Ante Buljana i Veljka Nasića, novinara Tonija Paštara, vijećnika Mira Bulja te čelnika HNS-a Hrvace i Dicmo Ante Jankovića i Hrvoja Radanovića. Privatnu tužbu podnijeli su vlasnik Prometa Makarska Mate Jujnović, predsjednik uprave Vice Barbir te direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan.

Obavijest

Hrvatski zrakoplovni savez i Aeroklub Sinj upisuju kandidate za osnovnu padobransku obuku, koja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Prijave se primaju do 12. lipnja

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,00 sati prikazivat će se animirani film za djecu "Alvin i vjeverice", a u 20,30 "Iron man 2".

Sport

Završene su nogometne sezone. Junak je u posljednjem kolu odigrao 1-1 u Kutini protiv Moslavine i na kraju zauzeo 8 mjesto na sredini ljestvice ovog natjecanja.

Dugopolje je novi prvak 3. HNL jug i osiguralo plasman u 2. ligu. U posljednjem kolu pobjiedili su Uskoka na njegovom terenu 2-0.

Hrvace su s 6-2 pobijedile GOŠK-a iz Dubrovnika i na kraju osvojile 6. mjesto. Jednoglasnom odlukom upravnog odbora za novog trenera Hrvaca imenovan je Robertino Ugrin. Naime on na klupi zamjenjuje Mirka Labrovića koji je momčad Hrvaca vodio 6 i pol godina.

Jučer su odigrane utakmice 4. NL jug. Glavice su na svom terenu izgubile od Kamena rezultatom 1:2, a OSK na gostovanju u Mravincima od Sloge 3 : 0.

Odigrane su poluzavršnice doigravanja za prvaka u malom nogometu. Sutina-Torcida CB Johnny 3-5, Best Ozzy – Azra 1986 1-0. U završnici su se plasirale ekipe Best Ozzy i Torcida CB Johny, a igra se na dvije dobivene utakmice.

Sutra, 1. lipnja u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, primiti će košarkaše KK "Alkar" Sinj povodom njihovog iznimnog športskog uspjeha, ulaska u 1. košarkašku ligu.

Kronika 92

Dana 29.05.2010. pol. službenici PGP Trilj su u mjestu Dumančići, općina Lovreć pronašli vozilo marke Audi A6 s većom količinom cigareta. Kriminalističkim istraživanjem se došlo do saznanja da je vlasnik vozila 42-godišnjak. Osnovano se sumnja kako je  je predhodnog dana u BiH kupio cigarete i iste nezakonito prevezao u mjestu Ričice preko državne granice u RH. Od navedenog je privremeno oduzeto  ukupno 22 "bakse" cigareta. Slijedi podnošenje  kaznene prijave.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja, zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju, posebice duž magistrala, Jadranske (D 8) i Ličke (D 1).
Povodom blagdana Tijelova, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u srijedu (2. lipnja) od 15 do 23 i u četvrtak (3. lipnja) od 14 do 23 sata. Zabrana vrijedi na svim važnijim državnim cestama (poput: Jadranske magistrale (D8), D21, Kaštel-Buje-Kanfanar, D23, Žuta Lokva-Senj, D39, Šestanovac-Dupci...). Na autocestama nema zabrane.
Pozivamo vozače da, u sklopu preventivno-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2010“, od 7. do 12. lipnja, besplatno provjere svoja vozila (opće stanje, kontrola kočnica i isparavanje tekućine za kočnice, donji postroj, ispušne plinove i svjetlosnu signalizaciju) u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
Sve dodatne informacije nađite na našoj web-stranici: www.hak.hr ili doznajte u najbližoj stanici za tehnički pregled vozila.
Podsjetimo: tehnički ispravna vozila ključni su čimbenik sigurnosti cestovnog prometa
IZVOR: HAK