Subota, 31.05.2008.

Marin Bikić pobjednik \'Burze\'


S lijeva na desno: Marin Bikić, Vesna Bašić, Slavko šodan

Marin Bikić, student prve godine Visoke poslovne škole Minerva iz Dugopolja pobjednik je investicijskog showa Burza Splitske televizije s rezultatom dvotjednog trgovanja od 98.763 kune.

U showu kojeg je u međuvremenu preuzeo i Kapital Network drugoplasirani je Slavko šodan s 96.096 kuna. Na trećem mjestu ostala je Vesna Bašić, nezaposlena ekonomistica iz Splita s 81.405 kuna. Ona je također profitirala u showu, jer je dobila ponudu za suradnju s Poslovnim dnevnikom.

Investicijski show Burza trajao je dva tjedna, a u tome su razdoblju natjecatelji predstavljajući Visoku poslovnu školu Minerva iz Dugopolja, Ekonomski fakultet u Splitu te splitski Zavod za zapošljavanje, nastojali pokazati stečeno znanje i nametnuti se potencijalnim poslodavcima. OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

BLAGDAN SRCA ISUSOVA


FOTO: www.destinacije.com

Sutra, 1. lipnja, s početkom u 10,30 sati u Satriću će se procesijom i svečanom svetom misom vjerski obilježiti blagdan Srca Isusova. I ove kao i prošle godine kulturni dio proslave organizirala je udruga Imena Isusova kojoj je cilj očuvanje narodnih običaja tog kraja. Već sutra od 16 sati predstavit će se nekoliko kulturno-umjetničkih društava, a za mlađu populaciju večeras će nastupiti grupa Tenen.

"DAN TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2008."


FOTO: www.cvh.hr
Centar za vozila Hrvatske i ove godine organizira preventivnu sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila 2008.". Akcija će se provoditi od 2. do 7. lipnja u stanici za tehnički pregled vozila u Sinju. Akcija je besplatna i dobrovoljna, a provodi se s ciljem smanjivanja mogućnosti prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnosšću vozila.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinom dojke iz Splita, u suradnji sa Socijal-demokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija će se obavljati u četvrtak, 5. lipnja, u prostorijama SDP-a Sinj, s početkom u 16,00 sati. Za sve dodatne informacije, kao i za prijave, možete se obratiti na broj telefona 821-121.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,30 sati te u 20,45 minuta sati prikazuje se avanturističko - fantastični film Kronike iz Narnije - Kraljević Kaspijan.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području policijske postaje Sinj postavljeni su na D60, od Brnaza do Ugljana. Na istoj dionici bit će iposlijepodne. U nedjelju ujutro bit će na D220 (Tijarica-Kamensko), a tijekom dana i u noći na D1 (Sinj-Dicmo) i D60 (Brnaze-Ugljane).

SPORT

Danas se igraju utakmice posljednjeg, 34. kola trećeligaškog nogometnog prvenstva, skupine Jug. Momčad Hrvaca dočekuje Val iz Kaštel Starog. Hrvatačani će se pokušati pobjedom pokušati oprostiti od svojih navijača u ovoj sezoni i tako proslaviti osvojenu titulu prvaka. Sinjski Junak gostuje u Metkoviću kod Neretve.

Sutra su na rasporedu utakmice 4. Hrvatske nogometne lige. U Glavicama će igrati Glavice i Orkan te Jadran Tučepi i OSK u Tučepima. Utakmice se igraju od 17 sati.