Četvrtak, 31.05.2007.

AUTOBUSI "AUTOPRIJEVOZA" PROMETUJU PO REDU VOžNJE

Inspektor cestovnog prometa i cesta Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka 22. svibnja donio je rješenje kojim se zabranjuje tvrtki Autoprijevoz Sinj obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu na svim autobusnim linijama za koje nema dozvolu, dok od nadležnog tijela ne ishodi potrebne dozvole za te linije.
Zbog novonastale situacije predstavnici grada jutros u 8 sati održali su sastanak sa stečajnim upraviteljem Mirkom Kozinom koji ih je obavijestio o stanju u tvrtci, no i danas, autobusne linije su redovite.
...

VIJESTI IZ VRLIKE

U Osnovnoj školi Milana Begovića u Vrlici danas je održano svečano podizanja međunarodne Eko-zastave. Ravnateljica Dunja Turudić istaknula je kako su na projektu Eko-škole radili više od godinu dana te im je i dalje cilj raditi na promociji ekologije u gradu.

OBAVIJEST

Danas je posljednji dan za podnošenje zahtjeva za poticaj za ratarske kulture i povrće, te održavanje voćnjaka i vinograda. Zahtjevi se podnose Službi za gospodarstvo Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u ispostavi Sinj, u sobu br. 42 u zgradi Grada.
Poljoprivrednici koji podnose zahtjev za državni poticaj moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, te imati 5 tisuća kvadratnih zemljišta za povrće, 2 i pol za lozu, 5 tisuća za voćnjake i 3 haktara za ratarske kulture.

16 GODIšNJICA 2. BOJNE 4. BRIGADE HV

Druga bojna četvrte gardijske brigade sutra obilježava 16. godišnjicu postojanja. U 9,00 sati u vojarni Dračevac u Splitu održat će se sveta misa za poginule pripadnike 4. Gardijske brigade te će se položiti vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja.
U Sinju će u 11 sati biti okupljanje kod spomen obilježja poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine ispred zgrade gradske uprave na kojem će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. U Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 11,30 sati za sve pripadnike druge bojne služit će se sveta misa, a u 12,15 sati u prostorijama sinjske HVIDR-e bit će otvaranje izložbe fotografija i ostale arhivske građe o 2. bojnoj 2. Gardijske brigade.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja iz Sinja organizira dvodnevni planinarski pohod u Gorski kotar. Polazak autobusom je u subotu u 6,00 sati ispred hotela Alkar. Svi zainteresirani mogu se prijaviti još danas na broj 091/1564-6024.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Ogranak matice Hrvatske iz Sinja danas organizira predstavljanje knjige Davora Runtića «Domovinski rat». Knjiga će se predstaviti u dvorani franjevačkog samostana u 19 sati i 30 minuta, a predstavljač je Goran Grgurićin.

KINO DANAS

U sinjskom Gradskom kinu i večeras se prikazuje "Spiderman 3" - nova priča o čovjeku pauku. Početak je u 20,45 sati.

OBAVIJEST

Za danas najavljena Olimpijada dječjih vrtića na Gradskom stadionu u Sinju zbog mokrog terena neće se održati. O novom terminu održavanja slušatelji će biti obaviješteni preko Hit radija.

SPORT

U finalnom susretu županijskog nogometnog kupa koji se igrao u Kaštel-Starom Junak je poražen od ekipe Trogira rezultatom 1:0.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 30.05.2007. g., u Biteliću, kontrolom je zaustavljeno OV marke mercedes, splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesetjednogodišnjak. Pored sjedala pronađen i oduzet pištolj marke beretta, call. 7,35 mm, sa pripadajućim spremnikom i 7 kom. streljiva, kojeg ilegalno posjeduje. Podnijeta PP po čl. 13 Zakona o oružju.

PGP TRILJ, 30.05.2007.g., u Ercegovcima , kontrolom je zaustavljeno OV marke opel vectra, imotskih reg. oznaka, kojim je upravljao četrdesetjednogodišnjak, u kojem je bez dokumentacije prevozio cca 150 kg smrznutog bifteka. Nad istim je u tijeku kriminalistička obrada.
IZVOR: PU SD