Utorak, 31.03.2020.

Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon


Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje  okuplja više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.
U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.
Ambasadori Igara, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici  Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon zajedno s  mnogobrojnim sportašima i poznatima koji šalju poruke podrške sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u cijeloj regiji. Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.
Za razliku od  drugih velikih sportskih događanja koja su, s obzirom na okolnosti, do sad već otkazana, nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih očekuje se u lipnju.

Meteorolozi upozoravaju na moguću pojavu mraza


Kao što su i najavili meteorolozi, jutros je osvanulo oblačno i prohladno jutro koje je donijelo mjestimične oborine u dijelovima Dalmacije.
Temperature zraka osjetno su pale u odnosu na jučerašnje, pa je tako u Sinju u 8 na Meteorološkoj postaji u Glavicama zabilježeno 4 Celzijeva stupnja.
Od ranog jutra snježni pokrivač se počeo stvarati na područjima iznad 500 metara nadmorske visine. Snježne pahuljice su, osim u višim predjelima, padale i na području Dicma. Snijeg koji je dolazio iz istočnog kraja i od Mosora odavao je sliku pravog povratka zime, iako smo prije deset dana kalendarski zakoračili u proljeće.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Nema novooboljelih od koronavirusa

Na području Sinja nema novooboljelih od koronavirusa, potvrdio nam je to jutros načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igor Vidalina.
‘Prema jutros dostupnim podacima od 9 sati, sedmi dan za redom na području Sinja nema novooboljelih. Tako je pozitivno na koronavirus i dalje troje naših sugrađana koji su blaže kliničke slike i stabilnog stanja.
Testiranja se i dalje provode svakodnevno, a podaci mijenjaju iz sata u sat te prema Stožeru ažuriraju putem područnih epidemiologa onako kako pristižu s terena, odnosno iz institucija koja provode testiranja. O svim tim, kao i drugim važnim informacijama, Stožer CZ Grada Sinja pravovremeno će informirati javnost’, stoji u dopisu Stožera civilne zaštite Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR