Subota, 31.03.2012.

Sutra blagdan Cvjetnica



Vjernici sutra slave Cvjetnicu, blagdan koji je uvod u Veliki tjedan. Na taj dan Crkva se spominje Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga. Kad je ulazio u Jeruzalem, narod je dočekao Isusa mašući palminim i maslinovim grančicama i rasprostirući svoje haljine, putem kojim je išao jašući na magarcu. U spomen na to, na Cvjetnicu se prije jedne mise obavlja procesija s blagoslovljenim palminim i maslinovim grančicama. Sama misa je posvećena Isusovoj muci na kojoj se čita ili pjeva cijeli izvještaj o muci iz Evanđelja.

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske svete mise na Cvjetnicu će se služiti prema nedjeljnom rasporedu. Na svakoj misi obavljat će se blagoslov grančica, a svečani blagoslov upriličit će se u 9 sati i 50 minuta u crkvenom dvorištu.

U 14 sati počet će kvantatore (40-osatno klanjanje).
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Unutarstranački izbori HDZ-a

U općinskim i gradskim organizacijama na području Cetinskog kraja počeli su unutarstranački izbori HDZ-a.                     

Sinoć je održana izborna skupština triljskog HDZ-a, na kojoj je za novog predsjednika odabran gradsonačelnik Trilja Ivan Šipić. Od 111 pozvanik članova, skupštini su se odazvala 93 člana. Osim predsjednika, izabran je i novi Gradski odbor od 14 članova te 6 izaslanika za Županijsku izbornu skupštinu. Za izaslanika koji će Triljane predstavljati na općem saboru u Zagrebu izabran je Ivan Bugarin.

Sinoć je u Otoku na izbornoj skupštini, kao jedini kandidat za predsjednika Općinske organizacije HDZ-a, ponovno izabran Branko Samardžić. Samardžić će predstavljati i otočke članove HDZ-a na općem saboru stranke koji bi se trebao održati 20. svibnja u Zagrebu. Za izaslanike na županijskoj stranačkoj skupštini izabrani su Ivan Grgat i Branko Samardžić. Uz predsjednika stranke izabrano je i predsjedništvo od 17 članova. Prije ove izborne skupštine provedeni su izbori za predsjednike temeljnih ogranaka. Na čelu temeljnog ogranka Otok je Ivan Grgat, u Gali Marko Mravak, u Rudi Jozo Bitunjac, a u Udovičićima Petar Džaja. Skupštini je od 90 članova nazočilo njih 75.

Sinoć je u vrličkom gradskom kinu održana izborna skupština HDZ-a grada Vrlike. Za čelnika gradske organizacije HDZ-a ponovno je izbaran dosadašnji predsjednik Ivan Ćorić, koji je bio jedini kandidat. Ćorić će Vrličane ujedno predstavljati i na općem saboru stranke koji će se održati 20. svibnja u Zagrebu.
Pedeset pet skupštinara za svoje izaslanike na županijskoj izbornoj skupštini izabralo je Stipu Romića i Branka Marasa. Pored predsjednika, izabrano je i 15 članova predsjedništva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

"Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“

Drage trekerice i trekeri,
Prijave za „Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“ su otvorene! Mosor,jedan od klasika treking utrka u Hrvata,vas nestrpljivo očekuje.Ova godina je po mnogo čemu drugačija od dosadašnjih za Mosor Grebbening i zatreking pokret u Hrvatskoj.Za Grebening je novina povratak u ligu,a u ligi je novina nikad veći broj utrka(12),i pojavljivanje generalnog sponzora u većini utrka.Tako je i Grebbening ove godine dobio generalnog sponzora tvornicu rublja „Galeb Omiš“,i to sa svojom novom kolekcijom donjeg sportskog rublja „Adriatic sport“.
...

SPORTSKI VIKEND

Subota, 31. 03. 2012
Košarka
A1 3. kolo Lige za ostanak 19,00 Kvarner - Alkar

Nogomet
2. HNL 21. kolo 16,00 Gorica - Junak
3. HNL 23. kolo 16,00 Hrvace-Neretvanac

Rukomet
1. HRL 22. kolo 19,30 ŽRK Sesvete - ŽRK Sinj
2. HRL jug 18. kolo 14,30 Jelsa -Trilj PV, 18,00 Solin-Kamičak

Odbojka
2. HOL -jug 22. kolo 15,30 Split - ŽOK Sinj
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...