Četvrtak, 31.03.2011.

Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja

Odbor za izbor i imenovanja Grada Sinja na svojoj sjednici održanoj dana 29. ožujka 2011. godine razmotrio je sve podnesene prijave i utvrdio listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja. Gradsko vijeće Grada Sinja će na svojoj sjednici imenovati članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Listu kandidata možete preuzeti ovdje.

13. Sinjski New Balance polumaraton



U organizaciji AK Sinj, a pod pokroviteljstvom grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije, kavane–slastičarne Cukarin iz Splita i prirodne izvorske vode Cetina iz Vrlike u nedjelju 3. travnja će su u Sinju ordžati 14. Sinjski New Balance polumaraton.
Trasa polumaratona ide: Sinj–Han–Gala–Otok–Kerep–Sinj. Rekorderi staze su Roman Kejžar ( 1:06:31) i Helena Javornik ( 1:15:25 ). Ovo je ujedno i 2. kolo Hrvatske cestovne lige–HUCIPT, juniorski kup te 5. utrka građana na 5 kilometara.
Glavni sponzor utrke je tvrtka New Balance koja je ujedno i generalni sponzor New Balance cestovnog i planinskog kupa. Treba kazati da je start ove utrke u 10 sati na Trgu Kralja Tomislava ( kod pošte ), te da će svečano proglašenje pobjednika biti u hotelu Alkar u 13 sati. Medijski pokrovitelj New Balance cestovnog kupa 2011. su "Sportske novosti".
Tekst i slika: Petar Norac Kevo, Službeni izvjestitelj SN

2. smotra dramskih amatera u Sinju

U organizaciji Sinjskog pučkog kazališta od sutra do nedjelje u Sinju će se održati 2. Županijska smotra dramskih amatera. Smotra dramskih amatera u Sinju se održava drugu godinu zaredom a ugostit će 9 kazališnih skupina iz Splitsko – dalmatinske županije. Sve predstave održat će se u sinjskom gradskom kinu.

Donosimo raspored i satnicu predstava:
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open"



Od 01. do 03. travnja - Makarska-Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open"

Organizatori KBK "Mawaschi" Makarska i g.Pero Gazilj. Pokrovitelj Turistička zajednica Makarske.
Za ovo prestižno takmičenje za sada je prijavljeno  314 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke...
Naš Kickboxing klub "Knez" će sljedećeg vikenda i na ovom međunarodnom turniru pokušati ostvariti što bolji plasman, te povećati svoj skor na kickboxing sceni. Prijavljeni takmičari za ovo natjecanje pod vodstvom trenera Ljube Kneza su sljedeći : Luka Jukić, Joško Šabić, Toni Vučković, Jozo Stupalo, Angela Macan, Robert Jukić-Bračulj, Silvio Grčić, te Marko Milun.

Prohodnost cesta

Zbog obnove mosta „Vaganac“, dionica državne ceste D 217, Grabovac-GP Ličko Petrovo Selo, zatvorena je za sav promet, a zbog obilježavanja obljetnice akcije Plitvice teretni je promet prekinut Ličkom magistralom (D 1) između Korenice i Slunja. Obilazak je preko Otočca.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a vozače molimo za strpljenje na dijelovima cesta gdje traju radovi.

Zbog radova, na autocesti A 1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, u smjeru Splita, promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Kroz tunel Plasina vozi se dvosmjerno, jednom cijevi.
IZVOR: HAK
...