Četvrtak, 31.03.2011.

Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja

Odbor za izbor i imenovanja Grada Sinja na svojoj sjednici održanoj dana 29. ožujka 2011. godine razmotrio je sve podnesene prijave i utvrdio listu kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Grada Sinja. Gradsko vijeće Grada Sinja će na svojoj sjednici imenovati članove Savjeta mladih Grada Sinja.
Listu kandidata možete preuzeti ovdje.

13. Sinjski New Balance polumaratonU organizaciji AK Sinj, a pod pokroviteljstvom grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije, kavane–slastičarne Cukarin iz Splita i prirodne izvorske vode Cetina iz Vrlike u nedjelju 3. travnja će su u Sinju ordžati 14. Sinjski New Balance polumaraton.
Trasa polumaratona ide: Sinj–Han–Gala–Otok–Kerep–Sinj. Rekorderi staze su Roman Kejžar ( 1:06:31) i Helena Javornik ( 1:15:25 ). Ovo je ujedno i 2. kolo Hrvatske cestovne lige–HUCIPT, juniorski kup te 5. utrka građana na 5 kilometara.
Glavni sponzor utrke je tvrtka New Balance koja je ujedno i generalni sponzor New Balance cestovnog i planinskog kupa. Treba kazati da je start ove utrke u 10 sati na Trgu Kralja Tomislava ( kod pošte ), te da će svečano proglašenje pobjednika biti u hotelu Alkar u 13 sati. Medijski pokrovitelj New Balance cestovnog kupa 2011. su "Sportske novosti".
Tekst i slika: Petar Norac Kevo, Službeni izvjestitelj SN

2. smotra dramskih amatera u Sinju

U organizaciji Sinjskog pučkog kazališta od sutra do nedjelje u Sinju će se održati 2. Županijska smotra dramskih amatera. Smotra dramskih amatera u Sinju se održava drugu godinu zaredom a ugostit će 9 kazališnih skupina iz Splitsko – dalmatinske županije. Sve predstave održat će se u sinjskom gradskom kinu.

Donosimo raspored i satnicu predstava:
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open"Od 01. do 03. travnja - Makarska-Prvi Međunarodni turnir "Makarska Open"

Organizatori KBK "Mawaschi" Makarska i g.Pero Gazilj. Pokrovitelj Turistička zajednica Makarske.
Za ovo prestižno takmičenje za sada je prijavljeno  314 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke...
Naš Kickboxing klub "Knez" će sljedećeg vikenda i na ovom međunarodnom turniru pokušati ostvariti što bolji plasman, te povećati svoj skor na kickboxing sceni. Prijavljeni takmičari za ovo natjecanje pod vodstvom trenera Ljube Kneza su sljedeći : Luka Jukić, Joško Šabić, Toni Vučković, Jozo Stupalo, Angela Macan, Robert Jukić-Bračulj, Silvio Grčić, te Marko Milun.

Prohodnost cesta

Zbog obnove mosta „Vaganac“, dionica državne ceste D 217, Grabovac-GP Ličko Petrovo Selo, zatvorena je za sav promet, a zbog obilježavanja obljetnice akcije Plitvice teretni je promet prekinut Ličkom magistralom (D 1) između Korenice i Slunja. Obilazak je preko Otočca.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a vozače molimo za strpljenje na dijelovima cesta gdje traju radovi.

Zbog radova, na autocesti A 1 od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, u smjeru Splita, promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika. Kroz tunel Plasina vozi se dvosmjerno, jednom cijevi.
IZVOR: HAK
...