Utorak, 31.03.2009.

LARA VRGOč OSVOJILA 2. MJESTO NA DRžAVNOM NATJECANJU U DUBROVNIKU

Učenica Osnovne glazbene škole jakova Gotovca Sinj Lara Vrgoč na klaviru, u klasi prof. Gordane Pavlić, na Državnom natjecanju u Dubrovniku osvojila je visoko 2. mjesto. Na Državno natjecanje Lara se plasirala osvojenim prvim mjestom na regionalnom natjecanju, kazala nam je ravnateljica glazbene škole jadranka Agnić. Na natjecanju sudjeluje preko 800 učenika i studenata glazbe i plesa iz 60 hrvatskih glazbenih škola i akademija iz 48 gradova.

Učenici sinjske glazbene škole bili su uspješni i na regionalnim natjecanjima iz gitare. Lovre Kondža učenik 2. i Mirta Grgat učenica 3. razreda, oboje u klasi prof. Gorana caktaša, iz područnog odjeljenja Otok osvojili su drugo mjesto, kao i Natan Zlodre u klasi prof. Zorana Melvana.

Ove godine Osnovna glazbena škola jakova Gotovca Sinj slavi 50 godina rada. Tom će priogodom, uz potporu Grada izdati prvu monografiju, koju škola do sada nije imala. Monografiju piše bivša učenica ove škole dr. doc. muzikologije Hana Breko Kustura. U okviru proslave održat će se i nekoliko koncerata.

SNJEžAN šENTIJA I ANKICA PANZA, KANDIDATI ZA ZAMJENIKE NIKOLE TOMAšEVIćA

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Nikola Tomašević jutros je na konferenciji za medije izvjestio kako će kandidati za njegove zamjenike na lokalnim izborima biti Snježan šentija aktualni dogradonačelnik i Ankica Panza v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Sinja.

Na sastanku izvršnog odbora gradske organizacije HSLS-a, koji je održan sinoć, jednoglasno je donešena odluka da Snježan šentija bude kandidat za zamjenika gradonačelnika Nikoli Tomaševiću, kao nestranačka osoba, a stranka i članovi podržat će ovu nezavisnu listu.

NA NATJEčAJ MINISTARSTVA ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I šPORTA, IZ CETINSKOG KRAJA, PRIJAVILA SE Oš FRA PAVLA VUčKOVIćA

Na natječaj Ministarstva znanosti obrazovanja i športa za sufinanciranje kapitalnih projekata u osnovnim i srednjim školama iz udruženih sredstava državnog proračuna i dodatnog zajma Svjetske banke s područja Cetinskog kraja prijavila se samo Osnovna škola Fra Pavla Vučkovića Sinj. Iz Splitsko-dalmatinske županije na natječaj se prijavilo ukupno šest osnovnih i sedam srednjih škola.
Iz udruženih sredstava državnog proračuna i zajma Svjetske banke (prva lista škola, iz 2007. godine) u Cetinskom kraju dograđuje se Oš Trilj, dok je javno nadmetanje za nabavu javnih radova za dogradnju Oš Kamešnica, Otok završeno, te se ugovaranje očekuje u zakonom propisanom roku.

Obilježavanje 18. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića

Danas se navršava 18 godina od pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je poginuo na uskrsno jutro 1991. godine na Plitvicama. Ispred spomenika pok. Josipu Joviću na Plitvicama jutros su položeni vijenaci i zapaljene svijeće. Obljetnica je jučer obilježena i u rodnom mjestu Josipa Jovića u Aržanu.

IZLOžBA UčENIčKIH RADOVA

Izložba učeničkih radova Područnog odjeljenja Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci otvorena je jučer u Glavičkoj ulici, u bivšim prostorijama dječjeg vrtića. Na izložbi je postavljen prigodni uskršnji program kao i ručni radovi - gobleni, tapiserije i keramički rad. Izložba će biti otvorena do subote ,a može se pogledati od 9 do 12 i od 17 do 19.30 sati.

OBAVIJEST

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara ogranak Sinj, danas, 31. ožujka, održat će godišnju skupštinu koja će početi u 18,15 sati. Prije toga u 17 sati u kapelici će se održati sveta misa, a u 17,45 sati stručno predavanje za medicinske sestre na temu "Obiteljsko gnijezdo-važna potpora uspješnom dojenju". Predavač je medicinska sestra Mira Talaja.
Program će se održavati u prostorima svetišta Gospe Sinjske.

KORIZMENI KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske danas, 31. ožujka, u 18,30 sati održat će se korizmeni koncert. Splitski gudački kvartet upriličit će Haydnovu izvedbu "Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu". Organizator koncerta je sinjsko Poglavarstvo.

OBAVIJEST

Povodom međunarodnog dana dječje knjige, 2. travnja, Udruga Srma ugostit će najpoznatiju hrvatsku pripovjedačicu bajki Jasnu Held iz Dubrovnika. Tijekom trodnevnog boravka od sutra do petka, uz predstave za djecu u vrtićima, Jasna Held u Sinju će održati i edukativnu radionicu "Kako pričati bajke". Razrednici i odgajatelji i drugi zainteresirani informacije mogu dobiti na telefon Udruge Srma 661-661