Ponedjeljak, 31.03.2008.

Obilježavanje 17. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića

Na Uskrs '91. godine stradala je prva žrtva Domovinskog rata - prvi hrvatski redarstvenik Josip Jović. Danas se obilježava 17. obljetnica njegove pogibije, a Jovićeva obitelj, suborci i visoki državni dužnosnici prisjećaju se kravavog Uskrsa. U 10,30 sati na Plitvičkim jezerima započelo je obilježavanje akcije "Plitivice" okupljanjem ispred spomenika pokojnog Josipa Jovića. Vijence će položiti obitelj pokojnog Josipa Jovića, Predsjednik RH Stipe Mesić, Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, u ime Vlade RH predsjednik Vlade Ivo Sanader, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Jadranka Kosor zajedno sa ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem, ministar obrane RH Branko Vukelić, vijence će položiti i mnogi drugi dužnosnici i predstavnici udruga.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, okupljenima će se obratiti polagatelji vijenaca, a zatim riječju i molitvom Vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac.

ODRžANI IZBORI ZA VIJEćA MJESNIH ODBORA OPćINE DICMO

Jučer su održani su izbori za članove vijeća mjesnih odbora općine Dicmo. Od upisanih 2143 birača na birališta je izišlo 756 osoba ili 36%. U vijeću mjesnog odbora Ercegovci biti će 3 člana nezavisne liste i dva člana HDz-a,u vijeću mjesnog odbora Kraj su 4 člana HDZ-a i jedan Nezavisne mjesne liste, u Krušvaru 3 člana HDZ-a i 2 člana nezavisne liste, u Osoju 3 člana HDZ-a i 2 Nezavisne liste, u Prisoju 3 člana HDZ-a i dva Nezavisne liste,u vijeću mjesnog odbora Sušci iz HDZ-a su 3 a sa liste Nezavisne liste 2 člana, u mjesnom odboru Sušci glasovalo se za samo jednu listu i to HDZ-a tako da će svih 5 članova mjesnog odbora biti iz te stranke. Kako nam je potvrdio predsjednik izbornog povjerenstva Marko Vukas izbori su proteli u redu,a odaziv birača dobar.

SKUPšTINA HDZ-a HRVACE

U subotu je održana izborna skupština općinskog odbora HDZ-a Hrvace na kojoj je sudjelovalo 74 od 78 delegata.Za predsjednika je izabran Dinko Bošnjak, a protukandidat mu je bio Luka Prolić. U izvršni odbor stranke izabrano je 17 članova, na općem Saboru HDZ-a Hrvace će zastupati Dinko Bošnjak, a za županijsku izbornu skupštinu delegirani su Mladen Jerkan, Davor Gašpar i Branko ćurković.

SKUPšTINA HDZ-a OTOK

Održana je i izborna skupština općinskog odbora HDZ-a Otok Skupštini je nazočilo od 72 - 58 delegata koji su sa 52 glasa dali povjerenje Branku Samardžiću. Izaslanik na općem Saboru je Luka Grgaz, a za županijsku izbornu skupštinu izabrani su Alen Bitunjac i Ivan Grgat.

OBAVIJEST

Glavni povjerenik HUS-a Dalmacije Jozo Marić uputio je priopćenje za javnost u kojem među ostalim stoji kako članovi HUS-a u tvrtci "Dalmatinka Nova" imaju pravo na besplatno zastupanje u stečajnom postupku pred trgovačkim sudom u Splitu. Punomoći za zastupanje koji se mogu potpisati u dogovoru sa sindikalnom povjerenicom nalaze se u poduzeću. Priopćenje u cijelosti donosimo u dnevniku od 16 sati.

OBAVIJEST

Osnovna škola Fra Pavla Vučkovića Sinj uputila je obavijest o predupisu školskih obveznika u prvi razred školske godine 2008/2009. Predupis će početi sutra i potrajati će do 15. travnja u tajništvu škole u Sinju, svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati. Prilikom predupisa odredit će se nadnevak testiranja djece.
U prvi razred mogu se upisati i djeca koja do 1. travnja neće navršiti šest godina života, ako na zahtjev roditelja, odnosno staratelja, komisija za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta utvrdi da dijete može pohađati školu, a isto odobri Ured državne uprave u Splitsko - dalmatinskoj županiji.

HUMANITARNA UTAKMICA

U organizaciji nogometnog kluba Junak i sinjskog Gradskog poglavarstva u četvrtak, 03. travnja, na Gradskom stadionu u Sinju održat će se humanitarna nogometna utakmica za pomoć obitelji Božić. Na spektaklu će se sastati ekipe "Split stars" i "Zvijezde Cetinskog kraja". Damir Mihanović - ćubi, Leo Cazzinoti, predstavnici NK Junak i drugi sudionici spektakla, danas su na sinjskoj pijaci prodavali ulaznice, a od ponedjeljka se, po cijeni od 20,00 kn, mogu kupiti u knjižari i papirnici Axel.

SPORT

Priopćenje za javnost stiglo je i iz nogometnog kluba čaporice koji se osvrću na športske negativnosti. Naime,sukladno rasporedu natjecanja u okviru nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske,u subotu je na igralištu NK Hrvaca trebao biti dvostruki nogometni program između nogometnih klubova Hrvace i čaporice, i to u kategorijama mlađi pioniri i pioniri. Međutim u isčekivanju lijepog i ugodnog dana za najmlađe nogometaše,stiže jednostrana i ničim opravdana odluka predsjednika NK Hrvace gospodina Stipe Doljanina, da se zbog tobožnjeg čuvanja travnjaka za seniorski sastav ovi susreti ne smiju odigrati stoji to među ostalim u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik kluba Nediljko živaljić. I ovo priopćenje u cijelosti ćemo čitati u dnevniku Hit radija.
...